Pages

Sunday, January 30, 2011

ponat!!

        Assalamualaikum sumaaa,,pekabo?? cam besa,,aqi nih cqita daqi pgi,,aqi ni knduqi qmah pak su,,adk dya kawen,,sooo kmi kna p qmah maktok away la sbb nk btolak skali,,so mama pn geqak away gla pg td,,lam pkoy 6 cam2,,ya ALLAH,,malaihnyaa nk bgn,,,mama pn blah r dgn bengangnya lps penat geqak kmi (me n my sis),,,


        pas2 x pa la kn,,dlm dok tgh ssedap tidoq ttiba dngaq soqa katon,,qopanya mak aku bkk tv cqita katon,,x taw la beliau nk pqangat aku ka pa kn,,maw x maw kna bgn gak rrr,,,aku pn bgn2 p ngadap katon,,haa laa,,pebret aku 2h,,,hahaa  pas2 pa g kna la bletiaq ngan mak aku,,"oqang dh lmbt dya bley dok tgk katon,,mandi dak g,,smayang dak g,,"  hadoihh  ni y nk tgk katon pn x dak sleqa nih,,huhh aku pn ntok menyejukkn tlinga nih msuk la blik n smbg tdo,,hahaa ttiba mak aku msok blik n lg pnjg beliau bletiaq,,haishh kacau akaq btoy la,,bqu nk mimpi,,oleh sbb ayaq trlalulah sjuk,,,maka beta n kakanda beta pn main tipu,,kmi hya basuh muka n gsok gigi,,(bkn gna kodomo lion ek),,hahaa 


           lpas smua da siap kmi pn kluaq p mkan qoti canai,,plan nk mkn kat paya tok betok nya qoti canai sbb kt situ power,,tp ia x bkk la plak,,trpaksalah mentekedaqah kt kdai Haji Mustapha,,bley laa,,aku bantay 2 tose n 1 qoti canai ja,,pas abes mkan p qmah mktok,,dlm pkoy 1 cam2 kmi btolak p mkn knduqi kat Taiping,,sdapp,,me n my sis apa g,,snap rr,,besa laa,,hobiii,,hahaa  










wan y tiqu bju kale biqu
mama n saya
            pas abes mkn plan nk p tasik taiping pas2 otw nk p ttiba hujan,,huhuu  sdeyy  x dpt p,,pas2 smpay qmah kitorang lam pkoy 5.30 cam2 la,,huu pnattt,,dh bkk tdung tp bju krung x slin g,,pas2 ttiba my sis ajak p ronda taman,,,apa g,,on laa,,dya nek beskat aku plak joging,,kmi dh la pkay bju krg,,huhuu segannn,,,kmi pn p snap,,lma gla,,lam pkoy 7 cam2 kmi blik qmah,,hahaaa lma derr,,pnattt,,tp syg sbb pic 2 x pkay tdung so aku x leh la boh,,,x pa,,aku boh pic apa y disnap aqi nih,,tp skit ja lah yek,,hehee      Assalamualaikum~    ^.^

Thursday, January 27, 2011

macam2~

     Assalamualaikum,,,ok aqi nih kta mlakn apa y jdi dqi pagi,,,huhuu aqi nih kn x taw la knapa ckgu tahan sapa y my lmbat,,spanjang tawn nih smpay kmaqin ckgu x penah pn tahan,,haa laa,,aku kn slalu my lmbt,,aku taw la,,x pqenah g aku p asembly away,,hahaa caya ak,,cma aqi 2 ja,,2 pn bknnya assembly tp bca yasin,,hahaa nk wat cena,,,da jam,,trafik like byk gla,,,mmg bykkkk,,,ok lpas 2 aku diarahkn ntok bqada d klompok oqang y my lmbt,,kak alia pn ada,,qmay la gak,,pas2 ckg Aby tya sapa y my nek bas bley blik,,ingtkn nk gebang ckg pas2 pikiaq2 mlaih la plak,,pgi2 da bhg ckg,,hahaa  aku pn ngaku ja lah aku my ngan waris,,pas2 ckg kta y klau lps nih nmpak g mka kmi y my lmbt dgn scepat kilatnya nma kmi akn glamor dlm e-disiplin,,hahaa bes gak,,lpas kna warning 2 pa g,,blah rr,,nk tggu g,,tp msa kna than 2 aku x qsa pa pn,,besa ja,,haa la,,dh byk kali kna,,hahaa pas2 kta lompat ke msa lpas rhat iaitu msa sivik y diajaq oleh ckg tugimin,,ya Allah,,,bengang gla,,taw ak spanjang ckg dok ajaq 2 kn dya asyik dok plece klas kmi ja,,pas2 dok bemegah2 ngan klas dya,,taw la klas dya HEBAT!! tp jgn la smpay dok plece teqok sgt,,huhuu  hati gua suda tbakar deerr,,ok pas2 msok plak ckg mat,,huhuu tjok aqi nih x pham gla,,bengang taw ak,,dh la x pham pas2 eo,deneish ngan lkl plak dok hingaq pa ntah,,skit nyaaa atii,,lpas abis mat 2 aku p la buang smpah kt blakang klas kn,pas2 dgn ttibanya teblaga si lkl,,aku pn dgn ttibanya p tengking2 dya,,dya dh la dgn x taw pa2 ttiba ja kna tgking,,sian gak lar,,dh la kwn 2 da mintak maap,,aku pn x taw slh sapa,,slh aku gak lar,,tp nk wat cena,,x leh kawal,,hati dok panass glaaa,,pas2 dya ngan deneish dok kt tgga,,aku pn kemas la bag sbb msa agama kn,,tgh dok kmas 2 ttiba lak aku qsa brsalah glaaaa,,trsgat3 brsalah,,,hadoihh,,,pas2 msa nk trun tgga 2 jmpk si lkl,,aku ckp la y aku mntak maap,,x sgaja tgking dya,,tgh bengang,,pas2 taw ak dya kta pa?? dya kta ceni "HUH" ,,smbey plingkn mka,,aku pa lg,,dqi ati aku dok sjuk n qsa brsalah siap maapkan dya,,tquih pnas blik,,lam ati dok kata "oo,,xpa,,pdan mka ang kna jqekah tdi,,hahaa"  aku pn pa g,,blah rr smbey kta "HUH" blik kt dya,,dlm klas agama kn aku ttiba qsa brsalah blik,,haa laa,,slah aku gak,,oleh sbb trlalu mngantok,,aku pn trtidoq,,sebbek ustazah x pqasan kot,,pas2 dssbkn trlalu qsa brsalah siap aku trmimpikan lkl,,dya bwk aku p pnjara,,hahaa  dasyat glaaa,,pas2 msa blik aku jmpk deneish,,aku sqoh dya ckp kt lkl yg aku mntk maap,,,hahaa lwk la gak,,mcm 2 skali qsa brsalah,,,  aqap2 lkl maapkan aku la noh,,huhuuu  Assalamualaikum,,   (^.^)

Wednesday, January 26, 2011

~ A,B,AB,O ~

        Assalamualaikum,,hehee aqi nih kta bkn nk blajo ABC ek,,sbenaqnya nk cqita psay td kt kolah,,haa msa sn td kmi cek daqah,,hrmm lbey kqang 1 klas la y wat kcuali atin ngan sasi sbb depa x my kolah,,kmi dpt jaqom soqang satu,,pas2 jaqom 2 ckg boh dlm bkas pa ntah,,bntuk dya cam pen lar,,bla ckg tkan dya kluaq la mta jaqom 2 n cucuk kulit kta,,dlm 1 saat kta bley nmpk cecair meqah kluaq y dnamakn daqah,,hahaa tp x taw la klau dqah koqang qona len kn,, pen 2 akn diekjas ikot mata dya,,slalunya gna mta 3 lar,kmi smua gna mta 3,,kculai deneish gna mta 5,,gla siott,,dlam oo dya msok,,sbelom ckgu cucuk 2 ckgu akan sapu alkohol dlu spaya kman x masok dlm daqah,,nih bkan aqak noh,,alkohol nih klau minum bley mati woo,,,soooo bla ckgu dh sapu 2 jgn p jilat plak jaqi 2,,hahaa  bla kna spu 2 kn jaqi kta akn qsa sjuk gla,,bess woo,,lpas sapu bqu kna cucuk ,,depa kta sakit skit cam kna smut gigit,,tp aku x qsa pa pon,,btoyy x qsa sikit pn wlaupon mcam kna ketit smut,,bla aku dngaq ckg tkan pen 2 ttiba dh kluaq daqah,,x qsa pa pon,,aku pn cam blur gak rr,,igtkn qsa la sikit,,,x qsa pa pn,,so kpd sesapa y bla nk wat cek dqah 2,jgn la tkot,,qsa bes lg ada,,cam nk wat lg,,hahaa  ok lpas dqah dh kluaq,ckgu pon pcit la jaqi ntok bgi dqah kluaq dgn byk sbb nk amek daqah la,,ckgu amek ntok 3 tmpat,,1 ntok tmpat dqah A,,1 g ntok daqah B,,n y 1 g plak ltak atas bkas asing ntok ditengok gna mikroskop,,ok aku kqa nk settle dh lar bla dqah pn dh pcit ps2 boh cecair kn,,pas2 ttiba ckgu trcampoq y A ngan B,,otomatiklah x jadi,,huhuu   sooo ksimpulannya kna cucuk skali lg la,,ingtkn bla ckg kta 2 men2 ja,,qopanya btoy,,hahaa tp aku mmg ingt nk wat skali lg pn,,sbb besss,,kqanya aku kna ccuk 2 kali lah,,,xpa x skit pn,,pas2 ckg kta aku dqah AB,,aku tkejut rr,,pas2 aku ckp la kt ckg y aku dqah O,,pas2 ckg kta ckg slap,,hahaa apa la ckg,,hrmm oqang first kna cucuk Eo,,pas2 LKL kot,,aku nk dkat las,,tp x la las sgt,,,lwk gla la time sn aqi 2,,hahaa haa ok skaqang nk smbong tntg camna nk taw dqah 2 ek,,lpas ckg bhagikn dqah kpada A dn B ,,pas2 ckg boh cecair kale biqu y nma dya anti A kt tmpat A,,kt tmpat B plak kna boh cecair kale kuning y nma dya anti B,,pas2 kta kacau la,,tp jgn bgi campoq A ngan B taw,,,lpas 2 tgok,,klau A 2 dya bgumpal cam pekat kqanya dqah A,,klau B plak bgumpal kqanya dqah B,,,klau 2 2 bgumpal kqanya dqah AB,,,klau 2 2 x bgumpal iaitu cayaq kqanya geng aku,,dqah O larr,,tp ntok mmastikn smada A dya A- ataupon A+ kna gna alat len la,,haa cam 2 lar,,ok ada pham?? ntok sbaqang soalan bley la tya aku y kqang pgtahuan nih ataupon tya ckgu sn koqang sndiqi ek,,haaa 1 lg,,lpa nk habaq,,lpas pcit dqah 2 kn,,kna spu alkohol 2 kt jaqi td spaya kuman x masok,,, haaa cemana??  dh br+ ak pgtahuan koqang?? skuqang2nya bla bca belog aku nih ada la gak ilmu y bley blajo kn,,ye tak,,hahaa   ok lahh,,  Assalamualaikum,,,   =)

Saturday, January 22, 2011

nyum3~

                Assalamualaikum n slamat pagi,,haa sya sdg makan donat big apple,,sdap wooo,, sbenaqnya nk boh pic dya tp dsbbkn x jmpak bnda kcik pa ntah 2 ,x leh boh,,huhuu bqu ja nk bg koqang jeles tgok pic 2,,hahaa mgkn sbb niat x bek aku ni kot noh,,tp x pa,,esk bla da jmpak bnda 2,,as fast as lightning gak aku boh,,hahaa biaq mleleh ayaq lioq ampa,,mwahahaa,,,tp kn sbenaqnya donat 2 da byk,,tp dsbbkn lpa nk snap msa away2,,dh mkn smpay tggay skit bqu la tqingat,,huhuu~  T__T huh esk kolah,,,mlaih rrrr,,,dh la ada konfren waris,,hadoihh,,x sukaaa,,tp slamat la ada,,sbb stat pkoy 12.00 y brsamaan dgn msa kh y brmaksud aku x yah qisau tntg qeja kh aku y blunggok x siap g 2,,,hahahaaa   tp kn x taw la esk ckg nk kta pa kt mak pak aku,,haahaa  ingt nk bwk kak aku dh r,,tp bley ka?? huh mst ckg nk mak pak my gak kan,,haish,,keqek rrr,,alamakkk  bqu tqingat,,,bju kolah x iron g,,huhuu  k lah,,nk p iron dlu,,,     Assalamualaikum,,,tataa~ =)

Tuesday, January 18, 2011

selasa!!

                    Assalamualaikum,,aqi ni kta story brtemakan aqi slasa a.k.a aqi nih,,knapa aku plih aqi slasa?? knapa x plih mlm jumaat keliwon ja?? (haish tquih nek blu qoma) haa 2 la ampa,,x taw keistimewaan aqi slasa,,ada pa ngan aqi slasa?? spa y x taw 2 mmg lar,,mggu nih mggu unifom,,aku dgn bgganya mgtakn y aku ialah ahli skout,,hahaa (kembang kempis idung)  ya Allah,,glaa stat pkoy 2.45  smpay pkoy 5,,lama derrr,,slamt la kmi p td x lmbt,,klau dak kna ktok ktampi,,huh strict gla ktua tawn nih,,td depa bhagi patrol pas2 bg taklimat,,las kali wat kawad lar,,mmg x sah klau x wad bnda 2,,hadoihh msa wat kwad 2 ada gak la y aku slap,,malu glaa,,hahaa cam nk taqok mka dlm beg deneish ja,,hahaa 
Haa msa nk blik kmi dan g kcau bdak brsalah,,hehee bess wooo,,ooo qpanya dya dok tpi tgkap,,yess dh taw tmpt dya,,leh la mlakn plan,,mwahahaa     ok r chow lu,,       Assalamualaikum,,tataa~    =)
haa ni la geng2 skout,,hahaa  xD

Saturday, January 15, 2011

mamai!!

mai yg mamai,,
                          Assalamualaikum smua,,hehee aqi ni kta cqita psay kjadian kmaqin ek,,mamai 2 bknnya cik mamai y cun-mlecun dlm klas kta 2,,lorh,,x knay ka??xpa2,,klau x knay haa p tenung pic dya kat atas 2,,,haa jgn tgk lama2 plak,,,stg juling mta,,hahaa  ok sbenaqnya gini,,kmaqin kn msa tgh aqi mak aku sqoh la iron sat bju beliau,,pas2 aku ckp laa stg ptg,,then aku p knci jam pkoy 3 ntok iron bju,,pas2 dumm,,aku pon tdoq,,ok ntok dpndekkn story,,msa pn dgn pntsnya brlalu smpay la pkoy 3.00,,nset bnyi n aku pn tquih bgn,,tp kn skit kapla=kpala gla,,dh la tkejut sbb mimpi aku jd bisu,,hahaa  ok pas2 dgn mamainya aku pn iron bju,,dok tgh iron ttiba tlelap,,angkat2 iron tgk,,nahh amek kau,,dah ada corak lubang kt bju mak aku,,haa apa lg,,tqoih x ngantok dh,,sedaq sesedaq sedaqnya,,,apa g,,ati bdegup kncang r,,pas2 dgn slambernya aku pn p tnjuk bju 2 kt mak aku,,wat mka x brsalah mcm BDAK BRSALAH y slalu wat mka x brsalah,,,mwahahaaa ^o^,,,tp mak aku x la tkejut sgt sbb dulu aku da pqenah buat corak 2 gak n skaligus mnjahanmkn bju beliau,,tp dulu 2 sbb iron 2 y gelong,,kali ni plak sbb kemamaian aku,,,hahaa(cehh,,ptama kali x mnyalahkn oqg len) ,,oklah tataa yek,,^^,

kenapa??

                           Assalamualaikum smua,,nk kna prkenalkn dqi ka?? x yah la kot noh,,allaa mst suma da knay bdk bek ni kn,,YESS!!(kdngaran smua brsorak mngiyakn kata2 sya,,tryata ini 1 kbenaran,,)  hahaahaa  dok brhalusinasi la plak,,,haish,,bkn sbb mkn isap DADIH 2 noh,,,ini hyalah efek di atas pqasaan pqasan y tlebey,,haish,,ni da jaoh laqi dqi apa y nk dtulih da nih,,hehee  aqap diamponkan ksalahan beta ya??  haa bbalik kpada tjok asay,,tjok dya knapa?? isi y aku nk tlih ni mst la ada ubungan daqah ngan tajok dya kn,,x kn kot ttiba plak aku boh tjuk KENAPA, pas2 aku dok mngaqot psay bdak y jtoh lbang jmban plak kn,,haa sbenaqnya ceni,,mst koqang musykil + pelik = hati resah dan gundah gulana kn sbb dok pikiaq pasepa la aku wat blok,,,mst ampa kta lam ati ceni "aku wat blok,,dya pon wat gak,,mnyebok ja,,"  haa btoy dak?? alaa biaq la kt aku,,,aku wat blok ni sbb ampa smua la,,ni smua salah ampa,,ANDA BERSALAH!!  ANDA BERSALAH!!  (mnuding jaqi trhadap koqang suma sambey tgelak jhat) HAHAHAAA,,                                                                      


                    allaa sbenaqnya aku wat blok ni sbb tlah tmbulnya PHD (pnyakit hasad dgki) dlm dqi nih,,haa laa,,tgk blok ampa suma yg qona-qoni cam plangi 2 siap bley kalah tadika kat taman knari ,,,sapa x jeles,,jeles gla der,,,hahaa tp x pa,,,jeles sat ja,,kn x bek,,hehee (cehh,,pnday laa) ,,,ok ksimpulannya aku da wat blok pn,,tp,,tp,,tp,,(haish bqapa byk tp da,,pnampaq satg)  ,,tp kn blok aku ttp x scantek,,secomey,,sepretty dan se se lg lah dgn blok ampa 2,,huhuu (acehh kembang la 2 oqang puji blok dya,,huh)   xpa2,,dgn ini,,saya,,bdk baek,,(haish agkt la tgn,,nk bca kod of kondaq nih)  akn mncoba ntok wat blok semolek blok koqang smua,,ok,, tataa