Pages

Sunday, December 30, 2012

gotong royong ke mengacau? xD

                                                     Assalamualaikum  ♥   \(^.^)~

peratusan mood hepi : 124%  
                           taktaw nk ckap cena, tapi hepi sangt..tadi yg brtarikh 30/12/2012 ada gotong royong perdana kat Badlishah..dh nk start skolah 2013 lah ktakan..aku.aku? hehe aku msti la pi.peluang nk meronda Bad..em pjok pya pjok geng bad sruh pi jgak..yg dtang, maisarah,atiqah,nazmin,fatin,iffa ngan ikha..hidayah tak mai sbb dia kata 'arini ahad,bangla banyak,so aku cancel' ==' duhh! mcam la depa nk ngorat hg..takpa lah.aku taw hg jga anak kt rmah en..hehe

                          janji dgan depa --> lpas subuh sbelum 8.30 pagi ...tunggu kat mja bulat bawah pokok kat parking motor.. last-last aku ngan maisarah mai dkat pkol 9..hehe sori sori..msa jlan ngan maisarah tu, aku dh cuak gila.pandang kiri kanan.takut trsermpak dgan cik H..ya Allah,aku x ready lgi nk brdepan dgan dia..haha sengal kan..fuhh~ naseb baek dia tak mai..then jmpak ikha.dia hepi semacam..excited mpak aku kot..haha prasan! mula la jelajah kelas depa..Bad dh byak brubah..fizikal la.cat baru dh warna oren tak oren.kolam knapa dh tak lawa?blik wuduk pn dah di renovate..hm ok la kot. ♥  best dok gebang mcam-mcam dgan depa. *buli intan sruh buat bm* ouh ya,depa dh taw psal A.A ..duhh~ malu -,-  pastu ronda Bad  ngan snap..nmpak ckgu,tpi x tegur sbb ckgu busy.atiqah nanti turn hg plak blanja solero nah..hehe :D

             nah.kat bawah ni antara pic yg sempat diimport dari phone cik ikha..buat tatapan..peace  (Y)












Monday, December 24, 2012

untung la besday bulan 12~

                                      
dia suka hello kitty
                                                 
                                                 

                                                      Assalamualaikum..  ~(^__^)~

                            hepi besday la ntuk kak long aku nih..dh tua..23 taon dh long.haha tpi untung ler besday blan 12.dpat  kol free blan 12.best sbb msa cuti skolah :D untung sgt.aku pon kna tempias la..no aku hat maxis tu daftar pkai ic dia..hehe sbenarnya byak gila no yg pkai ic dia..ngah ada dua kot..long ada dua..aku ada satu..haa smua pakat dpat free kol..best..stiap taon aku dok tggu saat ni..dpt free call..haha sengal =='

                 smalam kan, RM8 kedit aku burn centu ja..8 hengget weh..k tao la bgi korang skit, tpi aku geram sbb bru topup smalam,then burn..pehh  cita dia ceni. kan dpat kol free aku kol la maisarah.lupa yg dia gna no baru.no tu plak celcom..aku pon gayut sakan ah.tetiba tuut-tuut-tuut  ak igt maisarah hold,tengok2 dia tulis, maaf anda telah kehabisan kredit.aku tergamam,terkedu,terkesima.semua ter lah..tekejut kot..bru aku sedar dia gna celcom..aku guna maxis.haa elok sgt la tu kan.kak aku pn tkejut tgok aku dok keras atas katil pastu meqoyan mcam bru hilang anak...haha  salah aku jgak.tak check dulu..sori maisarah,kedit aku habes..haha

ok nak pi brgayut smpai taik telinga cair..peluang ceni takkan nk bazir en en en.. hampa sapa yg pkai maxis,tggu sat,aku nk kol..haha k ciao.. assalamualaikum  :D

k gedik nk boh pic aku  xD

long sengal


ntah hapa-hapa

spupu-maksu-long



Sunday, December 9, 2012

secreto! shh~

                                                       Assalamualaikum..  :'(
                                                   
                                                   
hai awok awok..titew tension nih..argh! ok meluat tahap gaban dah..tadi buat homwek,tensyen sangat tu yang online sat..nak buat add-math, ya Allah..cikgu oi..rumah saya tadak mikroskop nak tengok soalan tu..awat la pi print kecik sangat.naik juling dah mata aku dok usya soalan tu.satgi klau aku buat,salah soalan, buat penat ja..ok katop add-math. aku amek math mode plak..heh ni mncabar kesabaran dan keotakkan aku.aku dok buat soalan tu lama gila.siap dok kaji buku rujukan. rupanya chapter fom 5.sengal! amek bku rujukan lain,try fahamkan. ok otak aku jam dah. cikgu, perlu ka saya buat soalan ni? ok katop math mode.
                                            
bkak bm. mungkin bm senang. yelah aku kan melayu.hehe bukak soalan, nah hamek kau. payah benor. dah la format rumusan aku lupa. buku rujukan tak bawak blik. ok soalan lain. suruh aku cari kesalahan ejaan lah.kesalahan tatabahasa lah..eh cikgu, saya tengok soalan tu tadak yang salah pon.tu yang saya tak buat. *mintak penyepak kan* .. novel pulak.hah sudah..sengal kan aku..baca soalan bm masa dengar lagu omputih hat rock minyak cap kapak..memang serabut..soalan dah la putar belit..katop bm..k babai homwek. hai fesbuk..
                                             
oh oh awok..titew lupa nak cakap..tadi kan, titew dudok la dpan pintu yang trbuka luas trang-tang tang sambil tgok tv ngan kakak titew..oh titew sambil maen fesbuk kat fon skali..tetiba dgar bunyi moto abang posmen. dia berenti btol2 dpan rumah.tapi macam nak parking dlam rumah aku pn ada. heh kantoi la aku dok baring dpan pintu.*motif dduk dpan pintu mmang dok tunggu posmen* pastu dia nmpak aku, aku dduk la bersila. then dia dok tunggu aku pi amek surat tu. eh macam la tak boleh letak dalam peti surat tu.naaak jugak aku pi menjemput kat tangan dia.sabo jelah..masa nak amek tu, pehh dia bagi senyuman manis yang menusuk kalbu tuh.dengan spek hitam nya.eh awok macam matrix la.hekhek  nak ngorat titew ke abang posmen?  >.<  nampak ja logo maktab,aku terus tepuk dahi kat situ..dia gelak.. sengal =='

masuk bilik, kunci pintu..bukak senyap2 surat. hah meroyan la aku tengok result.teruk merudum.lantak ah.mmg tak dpt la anugrah pgetua kali ni.ah dpat tak dpat.tak kesahlah..redha.haha *tahniah cik maisarah.result hang gempak gila!*  kluar bilik, tengok kak aku pegang henset aku, pastu dok gelak mcam mak tiri ja.hah sudah! aku taw apa dia buat..check fon,dah post dah..baru tinggal sat, fesbuk aku dah kena hack.status mrepek dia tulis.sengal long! haa pastu dpat kertas tunggakan.dobi ngan baju sukan tak bayar..haha padan muka.tu la cikgu ni asyik dok maen aci nyorok ja ngan student.bila nak bayar,cikgu tadak.taon dpan maen polis sentri plak eh cikgu. *mntak penyepak belah kiri plak*

oh haa..tadi sobre mai rumah,bagi buku daya karya 2011..ceh dapat ke tak dapat, sama ja..gambar aku bkan ada dlam tu..tu la ezzatul.suka la lagi ponteng kelas.ponteng sekolah.mai sekolah lepas rehat.macam sekolah tu tokwan aku ada share plak kn..haha eh takpa la..tu skolah sultan aku.ok la tu kn..dari tadak kaitan langsung..ehehe  ingat lagi.hari masa tangkap gambar kelas tu, aku mai sekolah lepas rehat.mai ja sekolah, depa dok sronok dah amek gambar..heh bkan nak cakap awal..kalau tak,lepas subuh aku dah terpacak kat tmpat amek gmbr tu..ruginya~ haish..
ni kelas yang paling aku sayang..tu cikgu ziana yang baek hati..oh ya masa ni aku buat tanduk kat kepala aizat.dlam buku nmpak la skit.hehe
aku pelik.kenapa nmpak pendek? weird.


Friday, December 7, 2012

hensem vampire vs forest man

                                                               Assalamualaikum ..      
 pedia punya tajuk aku taktaw..haa kmarin kn aku,long,makcik & anak2nya,cu ngan spupu aku, syuhada pi jenjalan..ohsem ok..petang tu,kitorang pi tengok orang utan kat bukit merah..mmandangkan cu keja kat situ,hehe masuk goyang kaki feri la..memang la dah brpuloh kali mai sni, tapi takpa..lawak tengok gelagat orang2 utan tu..hish yang geram tu dkat  kera..banyak sangat kera liar..takot jgak la...mau nya dia terkam aku hah naya! lagi parah klau dia culik aku pastu sruh kawin dengan raja diorang..gosh! mengarut dah..  -_-  pastu naek beskat kat situ pon feri meh..apa yang perlu anda lakukan ialah menebalkan muka anda setebal yang boleh..hahaa



long yang ntah hapa-hapa..hahaa
makcik aku..
ni anak makcik aku..comey.damia.

lepas melawat orang2 kat utan tu,then pi rumah cu jap..lepas maghrib baru pi tengok cita twilight:breaking dawn part 2..ya Allah..vampire dia encem sangat..aku pn sanggup kena gigit lah.haha..ceh cita tu tak best pon..ni first time aku tgok cita twilight..kena paksa!tak minat lah. then pi ronda taiping central.ohsem. :D
candid.muka tunggu mee sizling


sawah..love it.



Monday, December 3, 2012

again!

                                                          Assalamualaikum..  (-_-)
ok.mood dah macam zombie tu.credit untk zombie cik alia sofia kita..meluat aku.kenapa?sebab mimpi dia lagi.sapa?mr confused.titew mencik dia.. :'( sengal betul.dah 2,3 hari brturut-turut mimpi dia.haish orang tua-tua kata dpa pn mimpi kita.k kena kelentong aku..tak mungkin dia ingat aku.haktuih!mcam aku nk ingat dia sgt..whateva lah..malas cita psal dia. =='





sepupu aku super duper hyper gila..tak larat nak kawal..cute sangat  adam oi..
tu kjadian pokok timpa jalan..dekat ja dgan rumah toksu..


haa tadi kan..aku blik kmpung kat labu besar tu.msa tengah makan rambutan n durian dgan tok apa smua kat pangkin luar, tetiba angin kuat.mendung semacam ja.langit yang cerah bertukr gelap gulita..makan lagi..then dengar bunyi kuat.semua tekejut beruk ..pastu illani *spupu* ckap " bumbung pondok tu kot terbang" .ok sambung makan lagi..ayah aku dah bangun pi usya kat jalan..rupanya satu pokok besar patah pastu jatuh kat jalan..dekat gila ngan rumah toksu aku ni..semua keta patah balik..ayah aku pi tolong angkat..hehe kuat ke?
sepupu aku..illani..hehe
ni dekat rumah toksu aku..bdak 2 taon tlong amek gmbar..tu yg  blur..haha
  

Sunday, December 2, 2012

♥♥ special for makcik atiqah fuad yg cohmel! ♥♥

                                                        Assalamualaikum..  \(^_^)/


♥ entry ni aku karang special untuk buah hati  buddy aku yang cohmel lagi cute lagi gila lagi mereng dan yang pling pnting ialah lagi pendek..LAGI PENDEK OK!! haa siap capslock lagi you..haha suwit lah plak aku tulis ni smua.. * tak sangka* takpa demi untk makcik senget aka AF kita nih..solero seguni pn aku sanggup telan tanpa kunyah..sori tiqah..aku carik pic hang sorang, tadak..aku jmpak hat tu ja..takpa still comey wlaupon aku ckap mcam serigala yg dlam cita red riding hood.. xD dlam makmal kh msa tu kan..oh lupa tujuan hidup sbenar..ni aku nak ucap SELAMAT HARI LAHIR kat atiqah anak pakcik fuad pada 2/12/2012 ..bukan tamaw nyanyi..tapi hang taw taw jelah..telinga hang tu bukan boleh terima suara dri nyanyian aku kn.. =='

semoga hang 1.dimurahkan rezeki. 2.panjang umur.  3.sayang aku smpai bila2.  4.jadi solehah mcam aku kot.haha  5.dapat calon nanti,kenalkan supaya aku nak check ok ke tak   6.belanja aku solero..tambahan,aku nak frutto sekali.  7.cepat la tinggi skit.  8.bahagia dunia dan akhirat  9.bertambah ohsem mcam sekarang. 10. ==' larat ah aku nak taip smua..wish sterusnya aku sebut dlam hati ja..  present? arr..emm..tu nmpak bear atas tu? comey kan?besar kan? mmang nk bgi kat hang..tpi harapan jelah..tu kak aku punya.♥hanya kaseh sayang yang termampu aku kasi♥ suwit kan? 

ok tataw nk cakap cena..rindu hang sesangat.bila nk gosip lagi?rindu nak tido rumah hang.rindu nak tengok cita katon garfield ngan hang sbelum pi skolah.pakcik fuad..ooo pakcik fuad..titew rindu anak pakcik lah..nak kawin ngan die buley?gosh!aku tak terpesong lagi..ouh ya..bila nak amik lesen motor?taon dpan?kaki tak smpai ke cik kak?ahaha  ok satu ja nak cakap.tahniah la sbb besday blan 12.hang muda 8 blan.. *haktuih.8 blan ja pn* 



i love u damn much 



Friday, November 30, 2012

mimpi dia.. ;')

                                                      Assalamualaikum.. 

                                  
mama..adik nak kawin..tu..dengan laki hensem tu..haha mmg berangan lah kan..k dah jatuh cinta kat mamat atas tu dari awal taon lagi..dia jatuh cinta kat aku dari bila? k stupid question.. eh titew nak cite ni..smalam kn titew mimpi dia..eh bkan mamat atas tu..tpi emm..called him mr.confused..tu lah..tataw lah napa tetiba smalam mimpi dia..hesh sbab asyik fikir dia kot..hahaa i'm trying to forget him..get rid of him from my mind and heart..tpi..susah skit..tkpa..ingat ezzatul..buat apa ingat org yang tak ingat kita..tapi mimpi smalam best..ada ramai kawan2 aku..yang pling lawak bila jmpak amira shahrowi dlam toilet..pastu dia sruh aku pi rmah dia..then mcam mna ntah tetiba muncul mr.confused dgan his friends..brguau senda apa lah dgan dia..ha ha..funny..in reality? won't happen..sebab apa?sebab aku sakit.sakit apa?sakit hati.dengan hang. *aku harap mimpi tu btul*

♥ nips ♥

                                                           Assalamualaikum..  ♥ 

                                        
hai awok..ni titew nak cite psal kjadian kat mktab aritu..aku dilamar oleh *** ..k liar..tak mungkin bnda tu jadi..nak cita nih..haritu kan ada la bberapa makhluk nih (rmai la jgak) ejek aku dengan pak din..* bdak kelas 404 * .. org yang ejek tu trmasuklah farouq *403* ...lpas tu ejek aku dgan zimy plak..aku sbar lgi..pastu masa aku kmas beg nak blik, depa ejek lgi..ckap mcam2..aku kata 'wey cukop la!!' depa ejek lgi.hati aku dah membuak dah..aku jerit 'WOI!!'..mengamuk ah..habes barang2 smua aku baling.keluar kelas tolak pintu sgala bagai..buat drama skit..

pastu pi kelas maisarah *403*..tiba2 farouq mai..tengking dia..aku pi kelas mimie *404* pastu patah balik sebab satgi kena gosip lagi dgan pak din..argh!! prep malam tu aku dduk kat kelas mimie..then farhah dgan afiq panggil aku luar blakang kelas..depa bgi nips..farouq yang bgi..aku bgi balik ah..then jadi drama apa ntah dkat luar kelas tu..smua org pakat nak nips tu XD .. yang farhah dduk blakang pintu sruh ambik..yang afiq plak kata dia nak..yang kuman siap ambik dri tangan aku..aku kata mna boleh..yang faris plak dok jadi penyanyi latar..sat2 dia dok buat gaya kat tengah2 kami pastu dok nyanyi lagu cinta..gila..then aku ckap la tak marahkan farouq..dia cakap kami sama kosong-kosong nah..

haa suwit kan..thanks taw..tak sangka pujok aku pakai nips..dh la siap tulis note and stapler dkat nips tu..brapa bulan aku smpan tak makan..tpi final exam aritu aku makan.sori taw..aku mngantuk sangat buat exam..hahaa tapi note tu smpan lgi..mimie..jeles tak?  >.<


sori x clear..ada rezeki, boleh la baca..hahaa *mampos aku klau bdak maktab baca..*

Thursday, November 29, 2012

jatuh hati di pool water hot

                                                     Assalamualaikum..  \('_')/
credit to cik google yg meletop tu..
                                     
pool water hot? k sengal nya kau zatul.. =='  hot spring lah..eh awok..awok..smalam kan titew ngan family titew pegi air panas..haktuih *hat ni pn nk kecoh..kat lenggong je pon..* hahaa tak kesah lah..ingatkan nk pi rmai-rmai dgan family yg laen..tpi diorang kejaa lah..busy lah..nk tengok bola lah..haa tahniah malaysia smalam menang lawan laos..last-last abah,mama ngan kak aku ja yg pi..adik aku gedik nk jga rumah..

eh eh..dh byak brubah tmpat tu..*harga pn dah naik ==' * seriously x cam langsung..naseb baek tak ramai sgt smalam..sbb bkan hari cuti kot..tak pon sbb nk tgok bola..eh kesah apa aku..bru syok org skit.. :D puih  x panas sgt pn..dlu panas lagi..tgah sdap mandi, ada satu family datang..anak dia ada 6 kot..3 laki, 3 pompuan..pakcik..pakcik..saya dh jatuh hati la kat anak pkcik tu..tu yang pakai baju kelabu tu..comey..hahaa k gila..kalo aku ckap centu, maw aku kena rendam dlam kolam air panas tu smpai masak..

hahaa..sori pic tadak kaitan..pic dh snap..tpi dlam fon kak aku..dia tadak pulok..em yang kat atas tu skandal aku..hensem kan? import dri bollywood you..dia baek sangat..aku dngan maisarah pggil dia sin kan which means sexy..why? hahaa ada lar..rindu nak dating dgan dia lgi..nyanyi lagu hindustan..suwit kn.. ♥  ouh btw sapa yg nak msj  dgan aku, harini ja pluang korang..haha tak lah..kedit aku expired arini..sob-sob..k gtg..

Wednesday, November 28, 2012

RINDU!!

                                                         Assalamualaikum..  \('_')/



  

ok...aku tataw nk ckap cena..aku rindu gila-gila..rindu badlishah..rindu kawan-kawan aku..ya Allah aku menyesal gila pindah..seriously..aku rasa seronok sangat dduk bad..ada life skit..dkat situ? huh pack gila..smpai nak korek hidung makan pon tak sempat..

aku rindu badlishah lah!! rindu nak ceng kelas..ceng sekolah..bawak fon..dgar lagu dlam kelas..bergosip..pakai socks pendek n warna-warni...rindu nak nyanyi lagu negeri kedah..lagu bad..lagu sekolah bestari...rindu nak ceng assembly pastu mnyorok dkat  budak junior..rindu nak pi koop beli roti ceklat..rindu nak kacau cikgu-cikgu yg sporting habes..rindu nak mai sekolah lepas rehat..pakai baju smart-b  smpai balek..rindu nk enjoy msa pj...rindu  stayback dgan kengkawan pastu makan solero..rindu koko..rindu  nak tawaf satu sekolah walaupon ckap kat ckgu nak pi toilet..rindu tido dlam kelas..rindu nak ckap kedah tanpa org rasa aku pekat sangat..rindu sama-sama tak buat homwek tapi ckgu tak marah..rindu nak pakai bju skolah putih dgan kain biru dan kasut putih..rindu nak smbang gelak kuat-kuat tanpa org usya pelik..

ok banyak sgt yg aku rindu..smpai tak larat tulis dah..ok apa-apa pon aku rindu smua yg brkaitan dgan badlishah!! rsa mcam nk jdi pelajar badlishah sepanjang hayat..nk belajar ja kat situ...msti best...yang paling aku rindu ialah kawan-kawan aku dkat situ..susah nak cari kawan yg sggup susah senang mcam hampa taw tak..tmbah-tmbah lagi dkat asrama..smua org jdi selfish skit kot..ok kalau la aku ada power yg boley buat hampa taw btapa aku rindu dan sayang hampa..msti terharu..hahaa k riak plak..so, bila nk hang out nih? x sabar macam nk pi dating pulok..hikhik

ttiba tringat msa awal taon sbelum pindah..dduk tepi zalikha dlam kelas 4sc8...ckgu zakuan dok menyembang apa ntah dgan bbudak kt dpan..aku x pham dia ajar..apa lgi , aku pnjam fon ikha nk dgr lagu..aku lpa bwak plak..cehh dia ada lagu korea ja.. ==' dasar fanatic..ahahaa  hentam jelah..korea pn korea lah wlaupon x minat...ye ah..boring sir zakuan dok ajar apa..x paham dia cakap omputih..hahaa sengal  kan aku nih.. *sori sir..

dengan si makcik zalikha..buat homwek..