Pages

Sunday, December 30, 2012

gotong royong ke mengacau? xD

                                                     Assalamualaikum  ♥   \(^.^)~

peratusan mood hepi : 124%  
                           taktaw nk ckap cena, tapi hepi sangt..tadi yg brtarikh 30/12/2012 ada gotong royong perdana kat Badlishah..dh nk start skolah 2013 lah ktakan..aku.aku? hehe aku msti la pi.peluang nk meronda Bad..em pjok pya pjok geng bad sruh pi jgak..yg dtang, maisarah,atiqah,nazmin,fatin,iffa ngan ikha..hidayah tak mai sbb dia kata 'arini ahad,bangla banyak,so aku cancel' ==' duhh! mcam la depa nk ngorat hg..takpa lah.aku taw hg jga anak kt rmah en..hehe

                          janji dgan depa --> lpas subuh sbelum 8.30 pagi ...tunggu kat mja bulat bawah pokok kat parking motor.. last-last aku ngan maisarah mai dkat pkol 9..hehe sori sori..msa jlan ngan maisarah tu, aku dh cuak gila.pandang kiri kanan.takut trsermpak dgan cik H..ya Allah,aku x ready lgi nk brdepan dgan dia..haha sengal kan..fuhh~ naseb baek dia tak mai..then jmpak ikha.dia hepi semacam..excited mpak aku kot..haha prasan! mula la jelajah kelas depa..Bad dh byak brubah..fizikal la.cat baru dh warna oren tak oren.kolam knapa dh tak lawa?blik wuduk pn dah di renovate..hm ok la kot. ♥  best dok gebang mcam-mcam dgan depa. *buli intan sruh buat bm* ouh ya,depa dh taw psal A.A ..duhh~ malu -,-  pastu ronda Bad  ngan snap..nmpak ckgu,tpi x tegur sbb ckgu busy.atiqah nanti turn hg plak blanja solero nah..hehe :D

             nah.kat bawah ni antara pic yg sempat diimport dari phone cik ikha..buat tatapan..peace  (Y)












Monday, December 24, 2012

untung la besday bulan 12~

                                      
dia suka hello kitty
                                                 
                                                 

                                                      Assalamualaikum..  ~(^__^)~

                            hepi besday la ntuk kak long aku nih..dh tua..23 taon dh long.haha tpi untung ler besday blan 12.dpat  kol free blan 12.best sbb msa cuti skolah :D untung sgt.aku pon kna tempias la..no aku hat maxis tu daftar pkai ic dia..hehe sbenarnya byak gila no yg pkai ic dia..ngah ada dua kot..long ada dua..aku ada satu..haa smua pakat dpat free kol..best..stiap taon aku dok tggu saat ni..dpt free call..haha sengal =='

                 smalam kan, RM8 kedit aku burn centu ja..8 hengget weh..k tao la bgi korang skit, tpi aku geram sbb bru topup smalam,then burn..pehh  cita dia ceni. kan dpat kol free aku kol la maisarah.lupa yg dia gna no baru.no tu plak celcom..aku pon gayut sakan ah.tetiba tuut-tuut-tuut  ak igt maisarah hold,tengok2 dia tulis, maaf anda telah kehabisan kredit.aku tergamam,terkedu,terkesima.semua ter lah..tekejut kot..bru aku sedar dia gna celcom..aku guna maxis.haa elok sgt la tu kan.kak aku pn tkejut tgok aku dok keras atas katil pastu meqoyan mcam bru hilang anak...haha  salah aku jgak.tak check dulu..sori maisarah,kedit aku habes..haha

ok nak pi brgayut smpai taik telinga cair..peluang ceni takkan nk bazir en en en.. hampa sapa yg pkai maxis,tggu sat,aku nk kol..haha k ciao.. assalamualaikum  :D

k gedik nk boh pic aku  xD

long sengal


ntah hapa-hapa

spupu-maksu-long



Sunday, December 9, 2012

secreto! shh~

                                                       Assalamualaikum..  :'(
                                                   
                                                   
hai awok awok..titew tension nih..argh! ok meluat tahap gaban dah..tadi buat homwek,tensyen sangat tu yang online sat..nak buat add-math, ya Allah..cikgu oi..rumah saya tadak mikroskop nak tengok soalan tu..awat la pi print kecik sangat.naik juling dah mata aku dok usya soalan tu.satgi klau aku buat,salah soalan, buat penat ja..ok katop add-math. aku amek math mode plak..heh ni mncabar kesabaran dan keotakkan aku.aku dok buat soalan tu lama gila.siap dok kaji buku rujukan. rupanya chapter fom 5.sengal! amek bku rujukan lain,try fahamkan. ok otak aku jam dah. cikgu, perlu ka saya buat soalan ni? ok katop math mode.
                                            
bkak bm. mungkin bm senang. yelah aku kan melayu.hehe bukak soalan, nah hamek kau. payah benor. dah la format rumusan aku lupa. buku rujukan tak bawak blik. ok soalan lain. suruh aku cari kesalahan ejaan lah.kesalahan tatabahasa lah..eh cikgu, saya tengok soalan tu tadak yang salah pon.tu yang saya tak buat. *mintak penyepak kan* .. novel pulak.hah sudah..sengal kan aku..baca soalan bm masa dengar lagu omputih hat rock minyak cap kapak..memang serabut..soalan dah la putar belit..katop bm..k babai homwek. hai fesbuk..
                                             
oh oh awok..titew lupa nak cakap..tadi kan, titew dudok la dpan pintu yang trbuka luas trang-tang tang sambil tgok tv ngan kakak titew..oh titew sambil maen fesbuk kat fon skali..tetiba dgar bunyi moto abang posmen. dia berenti btol2 dpan rumah.tapi macam nak parking dlam rumah aku pn ada. heh kantoi la aku dok baring dpan pintu.*motif dduk dpan pintu mmang dok tunggu posmen* pastu dia nmpak aku, aku dduk la bersila. then dia dok tunggu aku pi amek surat tu. eh macam la tak boleh letak dalam peti surat tu.naaak jugak aku pi menjemput kat tangan dia.sabo jelah..masa nak amek tu, pehh dia bagi senyuman manis yang menusuk kalbu tuh.dengan spek hitam nya.eh awok macam matrix la.hekhek  nak ngorat titew ke abang posmen?  >.<  nampak ja logo maktab,aku terus tepuk dahi kat situ..dia gelak.. sengal =='

masuk bilik, kunci pintu..bukak senyap2 surat. hah meroyan la aku tengok result.teruk merudum.lantak ah.mmg tak dpt la anugrah pgetua kali ni.ah dpat tak dpat.tak kesahlah..redha.haha *tahniah cik maisarah.result hang gempak gila!*  kluar bilik, tengok kak aku pegang henset aku, pastu dok gelak mcam mak tiri ja.hah sudah! aku taw apa dia buat..check fon,dah post dah..baru tinggal sat, fesbuk aku dah kena hack.status mrepek dia tulis.sengal long! haa pastu dpat kertas tunggakan.dobi ngan baju sukan tak bayar..haha padan muka.tu la cikgu ni asyik dok maen aci nyorok ja ngan student.bila nak bayar,cikgu tadak.taon dpan maen polis sentri plak eh cikgu. *mntak penyepak belah kiri plak*

oh haa..tadi sobre mai rumah,bagi buku daya karya 2011..ceh dapat ke tak dapat, sama ja..gambar aku bkan ada dlam tu..tu la ezzatul.suka la lagi ponteng kelas.ponteng sekolah.mai sekolah lepas rehat.macam sekolah tu tokwan aku ada share plak kn..haha eh takpa la..tu skolah sultan aku.ok la tu kn..dari tadak kaitan langsung..ehehe  ingat lagi.hari masa tangkap gambar kelas tu, aku mai sekolah lepas rehat.mai ja sekolah, depa dok sronok dah amek gambar..heh bkan nak cakap awal..kalau tak,lepas subuh aku dah terpacak kat tmpat amek gmbr tu..ruginya~ haish..
ni kelas yang paling aku sayang..tu cikgu ziana yang baek hati..oh ya masa ni aku buat tanduk kat kepala aizat.dlam buku nmpak la skit.hehe
aku pelik.kenapa nmpak pendek? weird.


Friday, December 7, 2012

hensem vampire vs forest man

                                                               Assalamualaikum ..      
 pedia punya tajuk aku taktaw..haa kmarin kn aku,long,makcik & anak2nya,cu ngan spupu aku, syuhada pi jenjalan..ohsem ok..petang tu,kitorang pi tengok orang utan kat bukit merah..mmandangkan cu keja kat situ,hehe masuk goyang kaki feri la..memang la dah brpuloh kali mai sni, tapi takpa..lawak tengok gelagat orang2 utan tu..hish yang geram tu dkat  kera..banyak sangat kera liar..takot jgak la...mau nya dia terkam aku hah naya! lagi parah klau dia culik aku pastu sruh kawin dengan raja diorang..gosh! mengarut dah..  -_-  pastu naek beskat kat situ pon feri meh..apa yang perlu anda lakukan ialah menebalkan muka anda setebal yang boleh..hahaa



long yang ntah hapa-hapa..hahaa
makcik aku..
ni anak makcik aku..comey.damia.

lepas melawat orang2 kat utan tu,then pi rumah cu jap..lepas maghrib baru pi tengok cita twilight:breaking dawn part 2..ya Allah..vampire dia encem sangat..aku pn sanggup kena gigit lah.haha..ceh cita tu tak best pon..ni first time aku tgok cita twilight..kena paksa!tak minat lah. then pi ronda taiping central.ohsem. :D
candid.muka tunggu mee sizling


sawah..love it.



Monday, December 3, 2012

again!

                                                          Assalamualaikum..  (-_-)
ok.mood dah macam zombie tu.credit untk zombie cik alia sofia kita..meluat aku.kenapa?sebab mimpi dia lagi.sapa?mr confused.titew mencik dia.. :'( sengal betul.dah 2,3 hari brturut-turut mimpi dia.haish orang tua-tua kata dpa pn mimpi kita.k kena kelentong aku..tak mungkin dia ingat aku.haktuih!mcam aku nk ingat dia sgt..whateva lah..malas cita psal dia. =='





sepupu aku super duper hyper gila..tak larat nak kawal..cute sangat  adam oi..
tu kjadian pokok timpa jalan..dekat ja dgan rumah toksu..


haa tadi kan..aku blik kmpung kat labu besar tu.msa tengah makan rambutan n durian dgan tok apa smua kat pangkin luar, tetiba angin kuat.mendung semacam ja.langit yang cerah bertukr gelap gulita..makan lagi..then dengar bunyi kuat.semua tekejut beruk ..pastu illani *spupu* ckap " bumbung pondok tu kot terbang" .ok sambung makan lagi..ayah aku dah bangun pi usya kat jalan..rupanya satu pokok besar patah pastu jatuh kat jalan..dekat gila ngan rumah toksu aku ni..semua keta patah balik..ayah aku pi tolong angkat..hehe kuat ke?
sepupu aku..illani..hehe
ni dekat rumah toksu aku..bdak 2 taon tlong amek gmbar..tu yg  blur..haha
  

Sunday, December 2, 2012

♥♥ special for makcik atiqah fuad yg cohmel! ♥♥

                                                        Assalamualaikum..  \(^_^)/


♥ entry ni aku karang special untuk buah hati  buddy aku yang cohmel lagi cute lagi gila lagi mereng dan yang pling pnting ialah lagi pendek..LAGI PENDEK OK!! haa siap capslock lagi you..haha suwit lah plak aku tulis ni smua.. * tak sangka* takpa demi untk makcik senget aka AF kita nih..solero seguni pn aku sanggup telan tanpa kunyah..sori tiqah..aku carik pic hang sorang, tadak..aku jmpak hat tu ja..takpa still comey wlaupon aku ckap mcam serigala yg dlam cita red riding hood.. xD dlam makmal kh msa tu kan..oh lupa tujuan hidup sbenar..ni aku nak ucap SELAMAT HARI LAHIR kat atiqah anak pakcik fuad pada 2/12/2012 ..bukan tamaw nyanyi..tapi hang taw taw jelah..telinga hang tu bukan boleh terima suara dri nyanyian aku kn.. =='

semoga hang 1.dimurahkan rezeki. 2.panjang umur.  3.sayang aku smpai bila2.  4.jadi solehah mcam aku kot.haha  5.dapat calon nanti,kenalkan supaya aku nak check ok ke tak   6.belanja aku solero..tambahan,aku nak frutto sekali.  7.cepat la tinggi skit.  8.bahagia dunia dan akhirat  9.bertambah ohsem mcam sekarang. 10. ==' larat ah aku nak taip smua..wish sterusnya aku sebut dlam hati ja..  present? arr..emm..tu nmpak bear atas tu? comey kan?besar kan? mmang nk bgi kat hang..tpi harapan jelah..tu kak aku punya.♥hanya kaseh sayang yang termampu aku kasi♥ suwit kan? 

ok tataw nk cakap cena..rindu hang sesangat.bila nk gosip lagi?rindu nak tido rumah hang.rindu nak tengok cita katon garfield ngan hang sbelum pi skolah.pakcik fuad..ooo pakcik fuad..titew rindu anak pakcik lah..nak kawin ngan die buley?gosh!aku tak terpesong lagi..ouh ya..bila nak amik lesen motor?taon dpan?kaki tak smpai ke cik kak?ahaha  ok satu ja nak cakap.tahniah la sbb besday blan 12.hang muda 8 blan.. *haktuih.8 blan ja pn* 



i love u damn much