Pages

Monday, August 12, 2013

jom beraya~ :)

 assalamualaikum..  \(^.^)/

...tut..tut.. boo~ tetiba taktaw nak tulis apa plak. tadi punya la beria nk hapdet. otak blank! hehe ok lah memandangkan sekarang mood raya kn (wlaupun dh raya ke-5) , jom lah story sikit pasal raya taon nih. gempak ke tak raya taon ni eh? eh cik kak, setiap taon,raya kite gempak taw~ first day raya mcam besa lah. dekat rumah maktok dulu. lepas solat raya, pi kubur. ok sayu sikit sebab taon ni beraya tanpa arwah maktok. my heart was crying. huwaa~ then macam besa, bergambar smua family beraya rumah mak lang, ada kematian so, smua pegi melawat. then pusing satu kampung beraya. eh ni aku pi dengan smua family besar taw. ktorang brjalan. meriah gila. macam rombongan meminang dah. hahaa  lepas kenyang makan kat rumah orang, ktorang pon bwak perut yg dah buncit ni balik rumah.


blik rumah cari nabila nk pi beraya rumah kawan ngan dia, nah! dia dah tinggal aku. dduk kat dapur tgah melantak lemang, then maliq pggil aku ckap boipren aku mai. cuak! jom tgok skit sapa dia? ouh besfren aku ni ka. Akil, Syafri ngan Udin . mai x ckap. sembang prok prek~ dgan depa, pastu ikut beraya ngan depa. nasib baek adin bawak aku. i'm the only girl. duhh! best pusing kampung ngan depa. besfren lama x jmpak. :)  tpi sdey skit bff aku yg lgi dua nih tadak, Azwan (sepupu aku) ngan Luqman. depa tak blik kampung.


RAYA KE-2 : ♥ 


okeh. jom masuk ke raya ke-2. raya ke-2 mcam besa jgak. blik kampung belah abah plak. riuh jugak dgan sepupu-sepupu keciknya. dah la belah abah ramai cina. sembang apa pn aku tak paham bebudak nih. main mercun dengan depa lah.hehe syiok. dapat duet raya banyak kot. although i'm 17 already. haha


RAYA KE-3 : ♥ 


raya kat rumah ja. mama buat makan-makan sikit. ala-ala open house gitu.  tpi nak datang, kena bwak duet raya utk anak pkcik kader ni dulu la.hehe  ya Allah. ramai gila kot yg datang taon ni. dekat seratus jgak la rsanya. nasi beriani ngan tomato masak 3 periuk hat besar gila tu. ayam masak merah takyah dok cakap la kn. mee kuah plak 4 kuali masak. dgan adik-beradik nya. dengan kawan abah ngan mamanya. dengan kawan abang aku nya. kawan dia sja dah berbelas orang. konvoi naik moto. fuhh nasib baik dok kat luar ja. takut aku. asyik usya. dh la ada sorang tu bagi fon dia kat sepupu aku sruh aku taipkan no fon aku. tanak aku. aku pggil abang aku ah. aku suruh dia kasi blik fon tu kat kawan dia. hah kena sound ah.hahaa siap krim salam bagai. tumbuk maw? okeh in conclusion, duet raya aku taon nih banyak..hehe suka suka. pic raya next entry eh. :)

Sunday, July 28, 2013

away to hostel

 assalamualaikum..  T^T
mood: down
           wooo..menghitung detik nak blik hostel..aduh cpatnya dh lpas 3 hari cuti. tak suka! ntah la dh ada air ke blom kat sna. aku pn taktaw apa problem aspuri tu. memanjang tadak air. takat 2,3 kali staon bley lgi. nih dh brkali-kali dah. dah tu klau dah kena smpai sminggu mau tak hangin ktrang..padahal pakcik repair tu slalu ja dtang. hesh apa yg dia repair aku taktaw la. weh ngeri taw tak bila lelaki slalu ada kat aspuri. rasa x slamat. dh la bilik aku tepi tandas ja. haha tak kluar bilik dah ktrang. tgah tggu pakcik hamid datang sbb kali ni tumpang aina.thanks weh. haritu msa blik sni, beg skit. tpi bla balik sna, byak plak. FOODS~ yeahh always food be the majority. :) ouh lpa nk ckap..kucings aku hilang. my cats were missing.. please find them. doakan moga jmpak blik eh. ok nk gerak dh. love u. <3

pi el ke en !

 ♥ assalamualaikum..  \(^.^)/
wohoo  hepi kot..haha nk ckap ke mung nih..kawe dop dpat gi PLKN ! dop pehe ko? cek x dpt PLKN.. paham dh..fuhh lega..bru lancar skit sisem prnafasan nih..haha aku pn sbenarnya taktaw bla kluar list tu..naseb baek tdi nmpak status Ammar psal PLKN. zapp~ aku pon try ah check.. ----- loading ---- hah sudah. jgan smpai kau mati kat tgan aku sdah la lptop oi..baru ja nk potong nadi dia, ttiba dia kluar  " maaf, anda tak dapat PLKN sesi 2014. jangan sedih2. "  nmpak tak? btapa caring nya PLKN tu siap pesan jgan sdih lagi..hahaa  eh it's okay...takyah mnta maaf..saya redha saya x dpat..tadak rezeki kn..haha bajet je kn..padahal dh lompat2 atas katil..ok muka hepi sangat smpai rasa nak makan nasi 3 pinggan..but i'm fasting..hehe

pastu mimie mntak tlong check kan dia pya..sbb dia x blik. then dia mntak tlong check kan bberapa aspuri yg lain. then brtambah lgi. amboi napa x kasik no. ic satu aspuri ja? hahaa takpa..dorg kn x blik. helping is caring meh!  pastu tdi bkak posa kat rmah maktok.. ada family makcik jelah.. best o mkan rmai-rmai centu. muka wan pon nmpak hepi ja bla anak cucu dia bkak posa skali. haduhh comel plak wan aku nih. haha tambah-tambah bila dia dpat 1 ja brgedil. muka pasrah gila. hahaa  okeh need to go.takut plak sorang-sorang dalam gelap nih. oh btw aku bru basuh baju btik n telekung pkul 11.30 mlm tdi. esk nk blik dh. hope smpat kering. last minute work!

Saturday, July 27, 2013

hai !

innocent..candid msa mkan eskrem.. "saya tak curi eskrem ni.."

 assalamualaikum..just a warm greeting.. :D
fuhh..fuhh.*cough* dh brhabuk dh..hai labah2..please go away..oh God! i mish u damn much mr bloggy..haha cute tak nma kite kasi kt awak tu? yeahh...finally..baru nmpak rmah aku after 7 weeks at hostel..crazy right..ni pon nasib dpat cuti nuzul al-quran 3 hari..pstu kna blik sna dh..yg bbudak jauh tu ksian gila..stay there 8 weeks before going home for hari raya..kalah duduk oversea kan? tpi ckgu kata "ni nk bagi kamu biasa dduk brjauhan msa kat oversea nnt.." erk ==' boleh trima ka?hahaha

erm erm..sbenarnya byak yg nk tulis nih..eh tpi lupa plak..ah just forget it..menunggu cik atiqah fuad yg perasan tinggi tu hapdet blog die..mengalahkan org yg dduk hostel plak kau kn jah..ouh busy study ke kakak? haha wait..not to mention that trial spm is just around the corner!! aduhh kna study hard lah..sbb haritu pre trial aku dh lingkup..seriously damn-bad..amali jgan ckap la..amali chemist ngan physic ,done!bio, next week.. dh la thermometer pn salah bca..hebat tak aku? haha okeh need to improve my academics..i'm not good at it.. T.T bla~bla~..always..the same tagline..but where's the action ezzatul? ok maybe it's hiding under the blanket..okeh nak gi muhasabah diri dulu..esk nk bgun sahur..kna awal nk tolong mama yg comel tu..haha chow~  :)

Sunday, May 5, 2013

watching him watching her watching him

                                            ♥♥♥   Assalamualaikum     \(=..=)~  ♥♥♥
                           
                                               
pic sbgai rekaan shaja.
                 
                        i'm a girl and he's a boy.i  ♥ the boy.but.he  other girl.sad ending.fullstop.

           cinta tiga segi!! argh!! dapat byangkan tak perasaan that girl?mesti sedeh gila.geram gila.rasa macam nak cekik-cekik ja laki tu sbb tak terima dia kan.tambah lagi rasa cam nak cukur smpai botak bulu hidung pompuan yg rampas laki tu. eh.wait.wait.apsal aku emo semacam nih?ops..that girl tu aku ke? hehe x prasan plak..ish geram btul aku minah sorang ni..sedap je dia rampas laki tu dari aku..eh dari aku ke?em tk buleh jgak.sbab dia bkan knal aku pn..ahh whatever..janji pompuan tu dh suka kat laki yg aku suka tu wlaupun laki tu tak suka and tak kenal aku..fuhh~ haa tudia ayat nonstop..haha

            ahh benci..benci..mana aci suka kat orang yg aku suka.. =..= enough la dok buat ayat sweet kat fb..suwit lah sangat..meluat..meluat..kalau aku tak dpat dia, sapa pon takleh dapat dia *genggam penumbuk* haha  nmpak tak kejelesan aku nih? mcam watak jahat dalam drama plak kn..ok fine..maen-maen jelah..tapi takpe..kalau ada jodoh, tak kemana..sorang budak ni plak..always giving me hope.but still can't forget his gf..ok bullshit. org mcam ni patot campak je kat tasik dayang bunting tu..hahaa  oh yg sorang ni lag plak..fiuu~lega sbb prsahabatn ktrg dh ok..now we're frens,right H?




Sunday, February 10, 2013

over excited ~ love it~

                                              ♥♥♥   Assalamualaikum     \(^___^)~  ♥♥♥ 

peratusan mood hepi : 250%

                    hai hai..tengok tu.tengok tu. kite hepi sangat sampai kite susun hati kite kat atas tu..hikhik weyh orang kampung..announcement! saya ezzatul fariza bt abdul kader telah diapprove oleh A.A ..haa sapa? eh laki kite la awok..serious hepi gila weh..kmarin baru bkak fesbuk lpas balik dri hostel..then tkejut gila bila kat news feed kluar gambar dia..means dia dh app aku..masa tu taktaw nk cakap cena..hanya mampu bersyukur dan MENJERIT mcam org sawan..haha  ya Allah tak sangka! apa lagi, stalk fb dia habis-habisan ah..COMEH!! satu  ja aku nak cakap bila tgok pic dia..seriously!tak tipu   T__T

                     k fine.mmg la aku lmbat.but do i care? dia bkannnya jnis yg senang app..tu yg hepi gila..tapi taktau la dia app ntah2 sbb dia dh tau yg aku bdak suka kat dia tu smpai menyorok bwah meja..hahaa funny gila. harap2 dia x tau..berita ni msti disebarkan sebaik saja bkak sekolah nnti..hehe 506! diminta kalian jangan muntah darah! dah tau dah dia plkn mna.. >.<  tapi.tapi.tapiii.. diorang ckap aku obses sgt kat dia..should i forget him?   -.- nope!my heart said no!  
                                         
                  
                   ouh ouh satu lagi..tadi kan..tgah maen fesbuk, nak log out dah.tetiba kekasih lama aku hntar chat.. :D hepi~hepi~ lee kok leong! tak sangka dia ingat aku lagi..siap wish CNY lagi.. -_-  ntah hapa2..comeh gila ayat dia bila malu..haha chin tien wo hen kai sing.. lee kok leong..miss u lah..awak masih dalam hati saya tau *ok nmpak kegatalan di situ*  takpalah..walaupn awak dh curang dgan saya..saya redha..wlaupn hati saya menangis..smoga brbahagia dgn awek bru tu..

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ 

                                                   

Tuesday, January 1, 2013

it's 2013 already meh! ♥♥♥

                                                                Assalamualaikum   ~(^.^)~
                                              

                               ♥♥♥  pom pim pom pim pom~ hai geng.. HAPPY NEW YEAR !! dah taon 2013 pong..bru ja tgok bunga api dpan rmah..lawa warna warni..ceria ja mcam aku..em em taon ni taon apa eh?jap nk usya calendar.oh taon ular.masuk taon baru mmg kna ada azam baru eh?aku tak prnah ada azam. -.- azam azmi aku knal la..hehe  em ta sanggup nk msuk 2013 sbb i'm officially a SPM candidate *bi hancus* ..ok bila dh start taon baru ni,secara tak langsung BACK TO prison SCHOOL ! k hate it so much. tak ready lagi weh nk blik maktab mcam pnjara tu..klau Bad,seribu kali rela..huhu dah la dgan hw mnimbun tak siap.barang x packing lagi.bju x iron lgi.hati tak rela lgi. esk kna fly pi sna dh..mencik!mencik!kitew ta suke..

                         dah la tadi ada sorang membe ni bgi info salah..dia kata prs kna pi 1 ariblan..kaget gue..buat suspen ja.hukaloh. aku dah maki hamun sebakul,baru dia ckap salah info..hahaa hg mmg.sja nk bgi tambah dosa kering aku. aduh rmainya dok congratez aku sbb taon ni SPM .sepak mau? herr tlong ah..tension dgar bnda tu.dh la dgan rasa nk pindah pi Bad..seriously aku rasa aku x bley hadapi SPM klau dkat mktab.. :'(   taon ni kna brubah skit kot. focus dlam klas.jgan tido bwah meja. msa prep tanak maen/menyembang/gosip/kacau orang/tido dah..stay up kna slalu. hw bgi siap wlaupon copy paste ja. fuhh~ byak btoi kna ubah. :D hehe mmg tak ah kan..harapan jelah.. k nk pi sambung lipat bju kurung..bungkus balik maktab..haha aku kn ayu pkai bju kurung.. xD  ouh em em tadi kan.em dia ajak dating..haha gila.tanak aku.dlam mimpi jelah. ouh thanks to cik fatin n cik maisarah for the gifts..cute sgat..kitew suke..k ciao Assalamualaikum.. ♥♥♥

                            nah pic sempena taon baru..up-to-date you. *k tipu.amek pon msa 2012* hehe




amalin  :D