Pages

Monday, August 12, 2013

jom beraya~ :)

 assalamualaikum..  \(^.^)/

...tut..tut.. boo~ tetiba taktaw nak tulis apa plak. tadi punya la beria nk hapdet. otak blank! hehe ok lah memandangkan sekarang mood raya kn (wlaupun dh raya ke-5) , jom lah story sikit pasal raya taon nih. gempak ke tak raya taon ni eh? eh cik kak, setiap taon,raya kite gempak taw~ first day raya mcam besa lah. dekat rumah maktok dulu. lepas solat raya, pi kubur. ok sayu sikit sebab taon ni beraya tanpa arwah maktok. my heart was crying. huwaa~ then macam besa, bergambar smua family beraya rumah mak lang, ada kematian so, smua pegi melawat. then pusing satu kampung beraya. eh ni aku pi dengan smua family besar taw. ktorang brjalan. meriah gila. macam rombongan meminang dah. hahaa  lepas kenyang makan kat rumah orang, ktorang pon bwak perut yg dah buncit ni balik rumah.


blik rumah cari nabila nk pi beraya rumah kawan ngan dia, nah! dia dah tinggal aku. dduk kat dapur tgah melantak lemang, then maliq pggil aku ckap boipren aku mai. cuak! jom tgok skit sapa dia? ouh besfren aku ni ka. Akil, Syafri ngan Udin . mai x ckap. sembang prok prek~ dgan depa, pastu ikut beraya ngan depa. nasib baek adin bawak aku. i'm the only girl. duhh! best pusing kampung ngan depa. besfren lama x jmpak. :)  tpi sdey skit bff aku yg lgi dua nih tadak, Azwan (sepupu aku) ngan Luqman. depa tak blik kampung.


RAYA KE-2 : ♥ 


okeh. jom masuk ke raya ke-2. raya ke-2 mcam besa jgak. blik kampung belah abah plak. riuh jugak dgan sepupu-sepupu keciknya. dah la belah abah ramai cina. sembang apa pn aku tak paham bebudak nih. main mercun dengan depa lah.hehe syiok. dapat duet raya banyak kot. although i'm 17 already. haha


RAYA KE-3 : ♥ 


raya kat rumah ja. mama buat makan-makan sikit. ala-ala open house gitu.  tpi nak datang, kena bwak duet raya utk anak pkcik kader ni dulu la.hehe  ya Allah. ramai gila kot yg datang taon ni. dekat seratus jgak la rsanya. nasi beriani ngan tomato masak 3 periuk hat besar gila tu. ayam masak merah takyah dok cakap la kn. mee kuah plak 4 kuali masak. dgan adik-beradik nya. dengan kawan abah ngan mamanya. dengan kawan abang aku nya. kawan dia sja dah berbelas orang. konvoi naik moto. fuhh nasib baik dok kat luar ja. takut aku. asyik usya. dh la ada sorang tu bagi fon dia kat sepupu aku sruh aku taipkan no fon aku. tanak aku. aku pggil abang aku ah. aku suruh dia kasi blik fon tu kat kawan dia. hah kena sound ah.hahaa siap krim salam bagai. tumbuk maw? okeh in conclusion, duet raya aku taon nih banyak..hehe suka suka. pic raya next entry eh. :)