Pages

Saturday, March 22, 2014

a lil bit disappointment.

 assalamualaikum.. :(


study coral yg belum dikemas. haha


boys hr aku yg sangatlah annoying. haritu sorang2 dah kena pijak kaki ngan aku. 


hehe prs yg cute. xD


form 4 rite? at Badlishah.


form 2 or 3. miss that moment


form 2. aksi menggila belakang kelas masa cikgu tadak. :) 2A6

              K.E.C.E.W.A .. kecewa. yeahh that's what my family felt for my result. me? oh aku bonus sikit. kecewa + menyesal.haha Emm kemalrin dulu, Khamis, 20.3.2014 , dah keluar pon result SPM, which is i really hate to story about it. Ugh! Masa nak turun kereta, baru rasa cuak tu datang. Sampaikan rasa macam dah lumpuh. serius. Takleh bergerak. Then aku ditinggalkan oleh along and ayah aku, sebab diorang nak gi isi perut kat cafe. Aku ni pon dok lah tercongok kat tiang koridor tuh. Malu kot nak jalan sensorang. Ramai gila students kat cafe tu. gosh. Tak reti masuk kelas ke korang nih. Then tangan terketar-ketar dok call cik maisarah yusof and cik aina zalia tu. "Hai kakak. Ingatkan sapa tadi berdiri kat tiang nih. Dah la kecik, dah macam tiang dah kami tengok. Haha. Good luck taw! :) " tiang diorang kata aku? haish ada jugak nak makan penyepak nih. Ingatkan boys f5 tu dah lupa aku. haha terharu sikit. Then lalu si Syakir ex prs yg sama exco ngan aku tu. emm sebelah dia, entah. Nama apa aku pon lupa. haha. Eh jap. Shahir kot. Rezeki depan mata. Aku pon terkedek-kedek lah ikut belakang depa.

              Ya Allah. Takat cuak aku dh sampai ke maksima aku rasa. Sebab aku takleh cakap. Orang semua panggil aku, aku hanya mampu melihat (sambil buat muka bodoh) and jalan. Haha. Bukan aku belagak, tapi tersangatlah nervous. Nak senyum kat kengkawan yg berdekad tak jumpak pon, haish rasa macam tadak mulut pulak. And the worst thing bila kaunter tu tanya no maktab, aku takleh cakap, Aina pon dah macam cuak sebab dia mana ingat no aku kan. Naseb baiklah aku bawak kad matrik dalam beg. fiuu~ Bila jalan pon tengok bawahh ja. Sampaikan si presiden BWP, syazwan kadri (tak sedar diri orang ejek dia kodiang) tu dok ejek aku 'pok pek, pek, pek' pon aku buat muka blur. 


               Yeahh and the drama began. Nak masuk bilik result tu pon my friends dah jenuh tarik aku masuk. And bila sampai turn aku lagi lah. Sesi tarik menarik bermula lagi. And suddenly, aku nampak sorang boy maktab (ahli sidang redaksi agaknya) tengah cun jah ambil gambar aku yang tengah berdrama nih (aku harap bukan rakam). Eh, kalau aku tengah pose cantik takpe jgak, ni dah macam budak kecik takut kena cucuk jarum aku nih. Apa lagi, aku pon tunjuk penumbuk ah kat muka dia. Ya Allah! malu jangan cakap ah kn. Dapat result, terus keluar. Haha. Dah agak dah. Dengan tak struggle, memang layak pon kan result mcam nih. A lil bit dissapoinment. But yeahh glad to see the grade of Biology and Add Math. Hehe macam tak sangka pulak. Tak pernah dpat grade ok mcm ni utk subjek tu. Tapi bila org tanya result aku, hah dah tambah bonus satu lagi. MALU. haha But in conclusion, aku bersyukur dan redha atas keputusan yang aku dapat nih. Allah lagi taw yang terbaik kan. So, just go with the flow. :)  Tu, kat uni or matrik, banyak lagi big test yg tengah tunggu. So, just be chill. hehe mcam nak sedapkan hati sendiri je nih. 


p/s: congrats to SMK Sultan Badlishah sebab dpat first rank sekolah terbaik SPM 2013 dalam Kedah. And MRSM Pengkalan Hulu pon congrats jugak. MRSM ke-14 kan kalau tak silap dalam Malaysia. :) Yeahh not to forget, congrats to all my beloved friends semua. Jumpak aku, jangan tanya result keh. ><  *sory entry kali ni terasa nak letak byk pic*



day after spm.

ckgu aminah. mak hr aku. haritu kena ketuk kepala sbb chemistry tak ok.

my roomate. mimie momok. pic masa masquerade night nih. haha malu tengok.

Tuesday, March 18, 2014

Counting days.

 ♥ Assalamualaikum..
Eh ni bukan bf or husband i ok. Ni ex presiden kelas aku. Habes lah kalau dia taw aku curi pic nih. Haha. Bajet macho kan.


                       Let's start our day with zikrullah. Alhamdulillah. It makes us more relax and calm, rite? Pagi pagi lagi orang dh sebut pasal result. Aduhh. Ni semua kes aku malas bangun tadi. Then aku rasa ni mmg plan along and mak aku supaya aku bangun. Bayangkan, diorang sengaja jadikan isu "result SPM" sebagai hal yang nak dibincangkan pagi pagi. Dah tu kuat kuat lagi tu. Eh kesah pulak aku kan. Tido tetap tido. Malas nak bangun and berdebat dengan diorang. Tapi tulah. Tido pon dah tak nyenyak. Haish spoil betul. Lepas along aku gi keja, baru lah aku bangun. Haha nak mengelat lah katakan. Then masa tengah iron baju keja, "result spm bila akak? 23 kan? "  alamakkkk. Mem besar dah tembak aku. Ingatkn dh terlepas tadi. Tapi dalam hati 'fiuu. Selamat lah taktaw tarikh sebenar. Hewhew. ' 

                       Mamaaaa.. Macam tak percaya pulak dah habis sekolah. Still teringat saat saat masa memula masuk form 1. Muka nerd gitu. Haha. Nerd lah sangat. Form 1 dah pandai buat kes. Haha. Itu cerita lama keh. Dah la siap masa tahun PMR pon ada hati ponteng kelas. Ok now dah start cuak, ketaq lutut bagai. Dulu tak sangat sbb still in the honeymoon mood gitu. Ni dah tinggal dua hari jah, memang terasa sangat lah kan aura result nya tuh. Baru ingat nak pegi maktab ngan along aku jah. But then, mak aku pulak yang excited nak pi. Maisarah kata maybe mak aku mimpi yang aku dapat straight A. Haha AMINN!!  Takot lah nak jumpak cikgu cikgu semua. Tambah2 mak homeroom aku, cikgu Aminah. Hehe serius cuak. But at the same time, can't wait to meet my friends.. Miss u guys. :)  ♥  

                       Abahhh.. Takot lah dengan result nanti. Bukan apa, aku boleh redha dengan result aku tu nanti sebab aku pon sedar takat mana usaha aku. Hmm dengan tak studynya, dengan main lah, dengan tertido lah, dengan tak faham pon even tu bab form 4. Haha see. Kat situ aku dh macam boleh agak result aku. Sebab tu aku tanak target apa apa. Bila orang tanya "weh hang target berapa?" " aku target semua lulus ja weh. Kalau ada A tu, Alhamdulillah. " tanak ah target tinggi, nanti aku jgak kecewa kan. Tapi. Tapi. Aku takut. Sebab takut orang lain kecewa dengan aku. Especially my mom, my dad, and my family. Hmmm.  Tapi tulah. Menyesal pulak rasa sebab pandang enteng sangat spm nih. Kalau lah boleh repeat kan.  Sekarang hanya bisa berdoa kepada Allah untuk diberikan kejayaan yang terbaik dalam keputusan SPM ni. 

P/s: oh mann.. Upu tak isi lagi. Dah la budak plkn keluar harini. Mesti loading gila nanti. Uhuks. >.<

                                 

Monday, March 10, 2014

Guilty!

 ♥ Assalamualaikum.  T^T


                 
                              


 Okey first tarik nafasss, lepasss. Tarik, lepas. What do you feel when you've hurted someone's heart? And you realized about it. Then, you felt guilty. Trying to apologise, but won't accepted by that person? Even you're not sure that he's mad with you, but of course, you felt that you're the one who made his/her mood bad. Very bad. So, how to do? What to do? Should i let it be just like that, let the time walk and bring his/her anger away? But as a friend, i have the-caring-feeling too. Don't want and don't like to see them with their problems. Especially when the problem was caused by me. 

Eee geramnya. Sedehnya. Orang tegur bukan nak balas. Eh hello.. Org nak tanya khabar je ok. Dah status tu, dh macam nk makan pil tidur sebotol dah aku tengok. And status tu mcam perli aku. Ok itu sebab utama kenapa aku nk tegur hg. Haha. Takdelah. Tapi mcm obvious sgt pulak yang hg perli aku. Takpelah kalau tanak tegur aku pon. But aku dah try nk mintak maaf kn. tapi tapi. Rasa kecewa lah. Hang ni. At least appreciate lah skit bila aku tegur tu. Taw tak tangan aku terketar-ketar bila nk send text tu. Okey every time aku text hg pon mmg tgan aku terketar. Hahaa. Apa-apa jelah. Malas nak kawan hg dah lepas ni. Aceyy ayat bajet merajuk plak kan. p/s: mira, kalau hg baca, hg taw sapa kan, ok diam2 sudah..
                 .                                   

Sunday, March 9, 2014

That moment.

♥ Assalamualaikum.

                                               
             That moment. That moment when you're laughing like a mad girl on the phone with your friend, and suddenly your ear was dialling someone at the same time. And that someone was 'enjoying' your laughness too, without you realized about it. 

             Malu. Malu. Malunyaa. Aku rasa tulah kot. Sebab aku tengah gelak gila-gila dekat mimie momok. On the phone. Then tetiba aku rasa lain macam. Tak dengar suara mimie dah. Tengok kat screen, haa nah amek hang. Ada someone di talian sana. And mimie momok plak tengah hold. Aku cuak. Diam. Then, dia letak phone. Aku cerita la kat mimie. Hmm menyesal plak rasa. Kan kena gelak balik. Eee malunyaa. Someone tu better aku takyah mention sapa. Sememangnya org yg mmg anda tanak dia dgr ketawa macam hantu anda tu. Lepas ni, kena bukak loudspeaker lah. Takot telinga aku nih ter dial sapa plak kn. Ya Allah. MALU! Rasa mcam nak call balik someone tu and cakap "sory., tadi tu suara hantu dalam tv tu yang gelak. Menakutkan kn. Saya tengah tengok cerita Hantu Kak Limah ni. Takut sangat, tu yang ter dial awak." Okeh of course i did not do that. Mama! Esok kita gi beli simcard baru. ><

                                                

Saturday, March 8, 2014

Dicuekin!

♥ assalamualaikum..  >.<
                   
                   

           Can i cry now? Coz my eyes cant hold anymore the tears. Too much. You're ignoring me. Even u knew that i knew u're there. Aduhh. Sakitt bangat rsanya bila dicuekin gini. Kok rsanya kayak diiris-iris ya hati ini? Malu. Geram. Sedih. Kecewa. Semua ada. No 'hi' as usual? Fine. I'll adapt with that. Takpa. Saya okey. Saya dah besar. *wiping tears* :(

            Okeh tanak dah mood sedeh. Tunggu malam sikit, baru nak nangis. Haha. Mata, sila sabar eh. Semalam kan, gi tengok movie The Rise Of Empire. Hmm aku bagi 4 bintang jelah. Satu bintang tak cukop sebab cita dia ada sambungan. Ngek btul. Lain kali tulis la kat situ part 1. Tak lah aku tertipu pegi tengok. Bukan apa. Aku tak suka tengok cerita sekerat sekerat nih. Ending dia tergantung centu jah. Keluar panggung buat muka troll. Bengang betul. Tapi cita dia memang best lah. Pasal perang perang gitu. Siap ada Sparta, Athens lagi kot. Dalam buku Sejarah ya anak-anak. :D

              Oh ya ya. Lupa nak cita saat mengejutkan. Haha. But it's kinda funny jgak lah. Masa nak balik tu, aku ngan kak aku pon jalan lah kat parking. Yelah, takkan nak balik jalan plak kn. Movie tu habes pkul 10.30 , patot lah tadak org sangat. Semua dah balik. Kak aku jalan depan, so aku pon terkedek-kedek la ikut dia kat blakang. Then tetiba ada satu family tu kat depan. Pastu tetiba si anak dia yg laki tu dok usha aku. Bukan nk perasan okeh. Tapi sapa lgi ada kat situ. Memang aku jah. Dah tu dari jauh aku jalan sampai lalu tepi dia, dok usya semacam. Menakutkan ok. Tapi tak sangat sebab dia hensem. HAHAHA. Then tetiba dengar bunyi hon. Haa kn dah kena. Ada kereta nak lalu pon dia tak perasan. Dah mata tak tengok kot lain dh. Mak dia pon tarik dia sambil cakap "dok berangan apa? " aku pon gelak lah pelan2. Then, dia perasan aku usha dia, terus muka tu malu..hahaa. Gelong betul. Aku dah cuak dah. Kot kot la ada something wrong ka kat baju aku nih.
With my fake smile. Yeah. Wipe the tears. :')
                                           

Saturday, March 1, 2014

Lan tuo.

                                              

♥ assalamualaikum..  \(^.^)/

              Testing. Testing. Ehem. Em. Hai semuaaa. :) *melambai-lambai macam nothing happened.* eh eh. Aku ada blog rupanya. Haha. Nampak tak di situ. Kelupaan aku telah menguasai diri. Biasalah. Faktor usia. Hehe. Ok actually bukan sebab lupa. But MALAS. haa tengok. Nk tulis word malas tu pun aku malas. Aku malas nk on blog. Aku malas nak taip. Aku malas nak buat essay. Bukan apa. Tak best lah update blog kat ipad. Laptop kak aku guna. Computer plak adik aku dah conquer. Hmm mmg tak ah aku dapat pakai kan. --"  but, but, sejak kebelakangan ni, tangan cek ni dok gatai2 ja nk menaip. So, so, now, taraaaa! See. Aku dah berjaya pijak2 kemalasan tu and update. -..- hehe bangga sikit.. It's almost 7 months since my last story, rite? Keh takpelah. Bukan org baca pon kan. Tapi yang paling aku terkilan tu, my last year at school punya story, aku tak sempat nak tulis dalam diari. Busy and buku diari aku dh full. So, cek sedehh. T^T  ok stop berdrama. Aku nak pi tengok tv. SERAM SABTU! Ceh. Macam berani je kan. Ok cao dulu. :)