Pages

Tuesday, March 18, 2014

Counting days.

 ♥ Assalamualaikum..
Eh ni bukan bf or husband i ok. Ni ex presiden kelas aku. Habes lah kalau dia taw aku curi pic nih. Haha. Bajet macho kan.


                       Let's start our day with zikrullah. Alhamdulillah. It makes us more relax and calm, rite? Pagi pagi lagi orang dh sebut pasal result. Aduhh. Ni semua kes aku malas bangun tadi. Then aku rasa ni mmg plan along and mak aku supaya aku bangun. Bayangkan, diorang sengaja jadikan isu "result SPM" sebagai hal yang nak dibincangkan pagi pagi. Dah tu kuat kuat lagi tu. Eh kesah pulak aku kan. Tido tetap tido. Malas nak bangun and berdebat dengan diorang. Tapi tulah. Tido pon dah tak nyenyak. Haish spoil betul. Lepas along aku gi keja, baru lah aku bangun. Haha nak mengelat lah katakan. Then masa tengah iron baju keja, "result spm bila akak? 23 kan? "  alamakkkk. Mem besar dah tembak aku. Ingatkn dh terlepas tadi. Tapi dalam hati 'fiuu. Selamat lah taktaw tarikh sebenar. Hewhew. ' 

                       Mamaaaa.. Macam tak percaya pulak dah habis sekolah. Still teringat saat saat masa memula masuk form 1. Muka nerd gitu. Haha. Nerd lah sangat. Form 1 dah pandai buat kes. Haha. Itu cerita lama keh. Dah la siap masa tahun PMR pon ada hati ponteng kelas. Ok now dah start cuak, ketaq lutut bagai. Dulu tak sangat sbb still in the honeymoon mood gitu. Ni dah tinggal dua hari jah, memang terasa sangat lah kan aura result nya tuh. Baru ingat nak pegi maktab ngan along aku jah. But then, mak aku pulak yang excited nak pi. Maisarah kata maybe mak aku mimpi yang aku dapat straight A. Haha AMINN!!  Takot lah nak jumpak cikgu cikgu semua. Tambah2 mak homeroom aku, cikgu Aminah. Hehe serius cuak. But at the same time, can't wait to meet my friends.. Miss u guys. :)  ♥  

                       Abahhh.. Takot lah dengan result nanti. Bukan apa, aku boleh redha dengan result aku tu nanti sebab aku pon sedar takat mana usaha aku. Hmm dengan tak studynya, dengan main lah, dengan tertido lah, dengan tak faham pon even tu bab form 4. Haha see. Kat situ aku dh macam boleh agak result aku. Sebab tu aku tanak target apa apa. Bila orang tanya "weh hang target berapa?" " aku target semua lulus ja weh. Kalau ada A tu, Alhamdulillah. " tanak ah target tinggi, nanti aku jgak kecewa kan. Tapi. Tapi. Aku takut. Sebab takut orang lain kecewa dengan aku. Especially my mom, my dad, and my family. Hmmm.  Tapi tulah. Menyesal pulak rasa sebab pandang enteng sangat spm nih. Kalau lah boleh repeat kan.  Sekarang hanya bisa berdoa kepada Allah untuk diberikan kejayaan yang terbaik dalam keputusan SPM ni. 

P/s: oh mann.. Upu tak isi lagi. Dah la budak plkn keluar harini. Mesti loading gila nanti. Uhuks. >.<

                                 

No comments:

Post a Comment