Pages

Wednesday, April 30, 2014

A friend who's not a friend

♥ Assalamualaikum. -.-

                    Aku dah tak tahan. Aku benci hang ____ !! Kenapa buat aku macam ni? Apa salah aku kat hang? Selama ni aku layan hg dengan baik. Too good. But you. You? Hang layan aku macam mana? Macam apa? It's just when u need me rite. Aku tak mintak hang balas aku apa-apa. Apatah lagi pujian. Sikit pon tak. Just APPRECIATE me. Tu ja aku mintak. Tolongg la hargai aku sikit. Sebagai seorang insan yang selalu ada masa suka duka hang. I bet u didn't even remember it rite. Ehh bukan aku nak mengungkit nah. Ni kalau betul aku nak mengungkit, aku rasa terkedu hg dengar nanti kot. Banyak sangat. And aku bukan type yg suka mengungkit. So, biar jelah semua tu aku pendam dulu. Tapi, aku dah letih lah macam nii.. Selalu ja mengalah. I've a heart too. Dia pon taw rasa sakit jugak. So please stop. Please stop all of this  stupid life that u'd created. Aku nak keluar dari dunia hang yang penuh kepura-puraan trhadap aku nih. Hang buat aku macam ubat kan. Bila sakit, baru pandai nak cari. Bila sehat, waahh seronok jah main sampai tak ingat dunia. Thanks to you lah sebab hg dah buat aku rasa and dapat pengalaman macam yang orang kata "kawan yang perlu bila susah ja. Bila senang, dia pon hilang". Yeahh. And now i reallyyyyy feel that i've got one too.. And it is you. Just leave me alone. Takyah cari aku dah. Bila aku dah rasa ok sikit, aku cari hang. Serius penat sangat rasa dipergunakan hang. I'm tired with all of this. With your games. Please find another player. I quit. 

Sincerely: me who's exhausted with YOU! Demm u. Pfft~  -..-


Friday, April 25, 2014

Melaka? Again?

♥ Assalamualaikum.

                    Hyep. Serius rasa nak tulis sangat. Tapi tadak idea. Takpa. Nanti dia mai sendiri lah kot kan. Tadi kan check matrikulasi. And tetttt... Aku dapat kat tempat zaman kesultanan melayu sana nuh. MELAKA! ouchh. apa nii. Aku harap dapat la negeri lain. Terengganu, Kelantan - along. Melaka, KL - angah . KL - abang. Perak- aku. ok tambah Melaka.  haa tu semua list yg pernah siblings aku belajar. Hmm nmpaknya dapat negeri Melaka lgi lah. Sokay. Rezeki aku kat situ kan. Just chill on babeh. Dapat taw je kat situ, terus jumpak cik google. Nak le tanya KMM tu cemana. ok ke tak. cantik ke tak. Anddd tadaa. nanti tengok bawah aku letak pic eh. kinda ulu sikit. Tapi takpa. saya dah biasa. haha. MRSM PH dah membiasakan aku dgan persekitaran ulu. Setakat ni yang aku taw dapat matrik melaka just me, Maisarah and Aishah Azhar. like seriously? just three of us? memang lah ada org lain lgi kan. tapi macam tak dengar sangat org yg dpt melaka. Ramai dapat Johor. tu budak PH. Budak Badlishah pulak ramai dapat negeri Sembilan. pehh hari-hari nyanyi kojolobak kojolobu lah korang eh. Yang aku takleh terima tu, semua besfren aku kat Bad dpt n9. Naseb baiklah aku tercampak kat melaka ni ngan Maisarah. fiuu~ ada geng lah jugak an. 

                      TAPI NI SEMUA TAK SURE LAGI PI KE TAK OK. Semua org tgah tunggu result upu keluar dulu baru decide nak pi matrik ke tak. Same goes to me lah. Mak ayah aku macam dok suruh pi ipg tuu jah. IPG tu aku tak sure lagi lepas ke tak ujian aritu. Kalau lepas, dia panggil interview nanti. Pehh ujian dia.. susah bhai.. Nasib baik aku sama group ngan Aliff Afiq. Dah la BMI dia tak lepas. tak cukup tinggi and berat. * aku rasa aku dh cukup gemuk ngan tinggi dah ni*  Pastu bleep test pulak dengan kaki cramp sebelah. serius kejang gila. Tak berani nak cakap kat pelatih situ. In conlusion, just wait for the result. Dapat, Alhamdulillah. Tak dapat, pon Alhamdulillah. sebab maybe bukan rezeki aku kat situ kan. so yeahh.. dah rasa bersemangat pulak nak belajar balik. hahaa aceceyy. skrg memang laa. kita tengok bila dh masuk matrik or u nanti, mesti rasa tanak belajar. :D okeh got to go. nak hafal lagu negeri melaka. ahaks. 

 

Thursday, April 24, 2014

u stop. and listen.

♥ Assalamualaikum.

               nahh. nothing's going on. Just wanna write something here. Entah lah. Lately nih, rasa macam unwanted person. Am i invisible? Kejam sangat ke aku bila buat macam tu. Bukan niat di hati nak melukai hatimu. *acewahh. macam lirik lagu pulokk* Tapi dah hg kata, org kata, aku macam bgi harapan, nahhh so here i come. Ni ja cara nak stop semua ni. Tapi bila hg buat ayat perli bagai, gua lagi sakit kott.. Ni semua salah faham keh. Macam mana aku nak explain kalau hg asyik nak lari. Kalau lari tak muncul dah takpa, but lari just dari aku sorang. you're running from me but still walking around me, around my world. Buat macam aku tak wujud pulak kn. But sokay. Aku nak tengok, sampai bila hg nak buat macam ni. Eee geram pulak aku nengok hg ni. Haishh macam nak ikat kaki tangan hg, pastu nak explain the whole story. Boleh centu?

 

Tuesday, April 8, 2014

the license!



♥ Assalamualaikum..  @__@


                        now 5.45 pm. Just now miss maisarah aka budak toek tu dok merayu-rayu sruh aku buat entry pasal dia. haha. bajet hot kau kan. xD but unfortunately, tekak aku dah rasa loya pulak bila nak taip nama hg. so, next entry keh. bagi aku makan ubat dulu. haha. Dua tiga hari ni, apesal ntah jiwa aku ni macam meronta-ronta jah nak ambik lesen. Dah tu bila tengok semua membe dh dpt lesen, siap drive sendiri lgi, eeuu i jeles uolls.. tu tak cerita lagi bila nmpak org naik moto kat jalan, rasa macam nak lompat naik sekali kat belakang dia. haha. Maisarah tadi dh bagi penerangan panjang lebar psal nak ambek lesen. mcam promote plak. haa aku pon dah mcam bersemangat nak ambek. And plus bila amira nak ambek sekali. yes! ada geng. Harap-harap lepas lah. tapi..tapi.. eh ezzatul, dengan moto tak reti bawak, ada hati pulak nk ambek lesen kan. eh kesah pulak aku. haha. menyampah gila dengan adik aku ni. Bukan nak ajar naik moto. Tunggu lah aku dpat lesen nnti, aku gi merempit sorang. Nampak tak di ditu, belum apa-apa dah berangan. oh oh baru aku ingat apa yg membuatkan aku rsa nk ambek lesen, aritu kawan aku cita yg rmai kawan dia dapat jpj tester yg hensem..ouchh. nak jugakk..ahaks. eh jap. kalau yg hensem, mesti lah muda kan. and kalau muda, mestilah lagi malu kalau tersalah kan..uuuu cancel. cancel. aku nk pakcik tua ja.. ok bai. nak pi godek-godek almari cari buku jpj yg kak sue bagi aritu. do pray for me ok. 
aku teringin nak bawak moto besar..