Pages

Saturday, May 17, 2014

DILEMA

♥ Assalamualaikum.



ni bukan aku okeh

               Tengah dilema. Dalam dilema. Mood : Dilema. haishh serabut otak bila dalam situasi kena pilih sesuatu. Rasa macam nak suruh orang lain ja buat keputusan tu. Now aku rasa kat luar sana pon ramai bebudak batch aku tengah pening nak pergi sambung study mana. Same goes to me. Tawaran yg dapat tak la sebanyak budak stret A kann. Tapi aku dah shortlist kan *bajet byak pulak* tinggal tiga ja. First IPG tu. okeh tu jujur at first aku tak minat pon, but bila parents aku mencuci otak aku almost every day pasal IPG, hemm yelahh, anakmu ni ikut jelahh. Tapi baru pegi interview ja pon..bajet macam dah dapat masuk kan. hehe. Doakan aku eh geng.. :)   Second, Matrikulasi Melaka. WOW! dekat bhai..haha. Ni macam ok. Cepat, untung dua tahun, tapi tulah. Kalau pointer tak 4 flat, takut kena lelong jelah..  Third, UITM Arau. Dip Sains Matematik. pehh. Memang peberet aku lah ni. Tapiii huu diploma pulak. Kawan aku cakap bidang ni kalau setakat dip, memang payah lah nak cari kerja. Kalau ada degree or master, haa baru macam strong sikit kan. But takkan aku nak study tiga tahun, then tak keja and sambung degree lagi..fuhh gua bertongkat baru boleh kerja lah macam tu. Dengan PTPTipuu PTPN pulak untuk dip ngan degree. waa memang aku keja nanti utk bayar hutang PTPN je pon kann.  So in conclusion, aku pilih matrik kot sementara nak tunggu result IPG tu keluar. harap harap dapat la IPG tu. Aminn. :D dan harapnya pilihan aku ke matrik ni betul lah. Chaiyokk!





No comments:

Post a Comment