Pages

Sunday, June 1, 2014

A new place. Let's call it KMM.

♥ Assalamualaikum. ~(^.-)~

                    So, here i am. HERE which is mean Kolej Matrikulasi Melaka. *buat muka*.  Don't get surprise yet, coz me too, really really can't believe that i choose here. Gimme support lahhh..nak taw best ke tak kat sini, moh kita tengok...first skali nk daftar, dah sesat. Apa punya gps lah bawak kitorang smpai masuk kem terendak! *tapi abg askar tu encemmm. >.< *  dah smpai pulak, baru ingat bebaju kurung aku semua lupa nk bawak. Dok elokk ja sangkut kat rumah. And i just bring 5 baju kurung. Dah la kena pakai baju kurung berpesak ja. Aku ada bwak bju kurung moden, hmmmmmm kurang lagi baju kurung aku. Habes la aku..kena catu baju lah mcam ni. Every week kena pkai bju sama lah jawabnya..

                     Then, dh habes daftar, nk mencari teratak blok A2 pulak. Ehh maaa dh nmpak. Tu haa. Okeh hepi sebab blok aku tu kira dekat jugak la dengan pintu pagar utama. So, nanti takyah la nk mengangkut beg besaq gedabak tu jauh jauh. :D  yabedabeduu.. Floor empat doe. Bapakk ahh.. Rendah siot..cukup la kat mrsm ph dulu pon dh dpt tgkat 4. Sadis kan cerita ni. T.T  and same as at ph, my room is infront of the loo. Okeh nampak tak keJODOHan nya di situ. --"  bila masuk ja bilik, nampak ada sorg anak dara ni dok mengemas. My new roomate i guess. Nmpak ada tiga katil kosong. Rambang mata nk pilih. But too bad. Act dua katil tu dh ada org. Cehhh no choice, so i get the place which is near the door. Again. Same as at ph. What a coincidence. -.-"  hmmm barang semua dh bwak masuk bilik. So, apa lgi, moh la brkemas. Bibik...bibikk.. Ehh mana depa nih? Cehh yg abah ngan mama tengah syok sembang dgan roomate aku. Yg long, ngah , ali * lupa cakap. Cousin sakai aku ni pon ikut skali* pulak sibuk dok brgambar . Ehhhh apa nii.. Bibik aku semua ni takleh harap betul. -,-

                      Then, masuk la new roomate aku yg satu lgi. Orang Penang. Ayah aku apa lgi, intebiu sakan la..Pastu aku dah mcam excited pabenda ntah masa tu, jalan pon takleh nk jet ayu dah, tetiba 'prakk' . Hamek kau, kain aku terkoyak. HAHAHAHA! Sumpah sakai doe. Pastu mak aku sempat pulak pesan ' duk sini jgan gedik sangat. Ni dua orang ni *roomates* anak sulung, biar depa jaga hg. ' aku dah macam whattttt..ehh sejak bila pulak adik gedik nii..i'm just an active kid. That's all. Huu..and even aku bukan sulung, hey i can take care of myself keh. Pastu berangkatlah pulang ayahanda dan bonda dan kaum kerabatku. Then, masuk pulak roomate ketiga bersama familynya. Okeh. Masa ni aku x dapat detect lagi which one is my roomate. Sebab kat tempat dia tu ada empat org pompuan. Okeh kira tinggal tiga la sebab tolak mak dia kan. Crystal clear la jah oii tu mak dia.  Petang tu, start orientasi. Yang paling takleh blah, kena pakai tudung yg disediakan. Tu bleh terima lgi, tapi yang tak tahan tu, tudung tu TUDUNG INDON aka TUDUNG MAKCIK MAKCIK ..omaigad omaigad. Dah la warna oren kekokoan. Dah tu tudung indon hat ada awning tu plak..aku ALLERGIC dgan tudung tu okeh. Muka aku x sesuai pakai tudung tu..wuuwuu T___T  

                      Orientation week is going well. Cumaaa aku kalau kena masuk orientation dalam kelas tu, aku diamm gila. Yup. I mean DIAM. Hehee berlatih nk jadi pendiam lah kononnya tu.. Tapi berhasil weh. Seminggu tu aku diam ja. Sampaikan cikgu tu cakap, "dlam praktikum ni cikgu dh nmpak ada yg boleh bercakap, dan ada yg diam ja. Haa kamu ni ezz , diam sangat. Nanti banyak cakap sikit eh." Muka aku masa tu dh macam muka-terkejut-orang-masuk-minang. Haa lebih kurang la..hepi ada. Terkejut pon ada. Hepi sebab usaha aku diam tu berhasil..tapii a few classmate yg satu group ngan aku tu dh mcam nk bagi kaki kat aku. Depa kata "ezz pandainya kau brlakon. Cehh diam lah sangat kan.. -.-  " hahahaha.. Nasib lah kann. I'm an actress..aceyy.  Okeyyy orientation week is over. Next week dh start belajar. Hope everything will be ok. See you next story. :)  salam sayang dari london aka londang. Ahahaa

  •                                                                                                                                                                            

1 comment:

  1. Salam kenal ezzatul fariza! Blognya nice! Saya lihat bahwa Anda upload banyak video.
    Apa Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang?
    Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete