Pages

Wednesday, December 31, 2014

A shitty friend

Assalamualaikum.  (×  ×)

              " friend is very important in our life. Without friend, is like the sky without sun. " ok sumpah tahi ja tu semua. Tahi kau tau tak. TAHI! sebab apa? Sebab aku dah ada kawan tahi macam ni. Aduhh tak layak pon kau aku panggil 'kawan' . Dah kenapa kau buat perangai macam tu? Tak puas hati apa? Face to face lah. Kau tak payah nak babitkan orang lain lah. Kenapa? Kau dah sangap sangat nak dpat perhatian orang? ke memang suka taruk tahi kat orang? Opsss.

Kau dengar sini baik-baik!

             Aku. Aku kalau boleh nak je hentak kepala kau dekat dinding biar pecah melekat otak (tu pon kalau kau ada) dekat dinding tu. Tapi. Apakan daya. Aku berdaya. Cuma akalku masih waras dan aku masih ada agama yang melarang perbuatan sebegitu rupa.  Apa? nak cakap aku emosional? Aku x bersabar sedangkan sabar tu separuh dari iman? eh kau kalau aku buka ceramah pasal agama pasal ketahian yang kau buat selama ni, hah menangis meraung kau dekat pak guard tu (takde kena mengena).

Blah la woiiii...

              Kau ingat aku tak tau apa yang kau buat selama ni? Apa yang kau fitnah? Apa yang kau adu dombakan? Walawehhh. Kau memang hebat. Daebakk. Layak dapat Grammy Award. Tapi utk pelakon tahi lah. Opsss again.  so, kau RASA HEBAT lah sekarang? Hebat sebab dapat perhatian semua? Hebat sebab dapat pengaruh semua? Hebat sebab dapat buat semua orang pandang serong kt aku? Ok. TAHNIAH. eh betul lah. Ikhlas ni. Tak. Bukan apa. Aku kesian jah tengok kau mcam sangap kasih sayang sangat kan. So tu dah dapat kan. Ok congrats BABY.  Ok wish aku just good luck lah kpd rakan2 kau tu supaya dapat mengelak dari ketahian kau tu. Oppssss.
Muka tak puas hati aku. Kahkahh

Friday, December 26, 2014

MALAM CINTA RASUL

Assalamualaikum. \(^▲^)/

           MasyaAllah... indahnya taman syurga tadi. Alhamdulillah NTP KMM ada inisiatif buat program Islamik macam ni. MALAM CINTA RASUL. Seindah namanya. Seindah tu jgak majlis ilmu tu. Walaupun kejap jah, tapi dh boleh membuatkan para muslimin muslimat yang hadir tu peroleh pahala. MasyaAllah. Dgan solat jemaah maghrib isyak nya. Dengan qasidah2 nya. Dengan selawat beramai ramai nya. Dan dengan ceramah pendek tapi padat isinya. cuba habaq mai kat ceq. Dengan semua tu, mesti ada walaupun sedikit Allah bagi pahala. Allah Maha Pemurah. Even kita duduk dalam majlis ilmu tu pon dh dapat pahala. MasyaAllah..pemurahnya Tuhan kita kan. :)

             Ok. Jujurnya memang aku malas nk pegi memula tu. Pastu aku pikir balik, takkan semata2 nk buat homework yg takkan pernah habis ni, aku sanggup lepaskan peluang pegi taman syurga kan. dah la majlis tu kat depan blok aku jah. Hehe nampak beno malasnyaa.. sangat best sebab menambahkan rasa RINDU rasa CINTA kat Rasulullah SAW. aku rasa majlis ni sgt bagus sebab MAYBE ada org yg trlalu busy sgt smpai masa utk igt kpd Rasul dan berselawat pon tak banyak. So dgan pi majlis tu, boleh topup sikit rasa cinta rindu tu. :)

               Geng geng NTP laki duduk atas pentas. Lead qasidah. Wow. Quite impressive. Tapi suara tu maybe masih takleh lawan geng badar maktab kot. Sebab badar maktab suara diorg berlemak lemak gitu. Siap keluar kolestrol bila diorg qasidah. Hehe ok tipu.  So semalam aku rasa saaangatt rindu suasana dekat surau maktab. haa ada byak qasidah baru. Ada yg jawa lah. Haha sumpah lawak. Disebabkan aku yg even ada mix jawa sikit tapi tak penah nk belajar pon bahasa tu, so aku melangut jelah masa depa qasidah jawa tu. Tapi aku ada la faham sikit. Loro yg aku ingat . Yg lain tu ada jgak tapi lupa. Ouhhh ouhhh.. lupa nk cakap. Hehe. I spotted someone. With good voice. Alaa takkan tak tawu kot taste aku mesti la suara sedap kalau ngaji. Hensem tu bonus. Kahkahkahh.. tapii. Tapi.. muka dia x clear. Hmmmm cena nk stalk? Eh. Eh. Hahaaa mana ada..  k bai.
Me n roomates kat maktab.  Miss them. :')

Sunday, December 21, 2014

here i should tell something

Assalamualaikum.

 Harini rasa nk update sangat. Even pakai fon jah. Biar jari menari di papan kekunci, meluahkan segala yg terbenam di hati. why zatul? Why? Banyak sangat dugaan nih. Dah takleh focus even note math depan mata.  takpa. Selagi boleh sabar, aku akan sabar. Sabar tu separuh daripada iman. Allah suka orang yang sabar. InsyaAllah akan ada manisnya di sebalik kesabaran ni. :)  tapi. Tapi.. kau. Kau. Kauuu kenalah faham. Human do have their own boiling point. Yg membezakan cuma takat dia ja. So faham faham sendirilah. Takkan kita nk kena SELALU SABAR dengan kerenah kau kau yg mencabar kesabaran ni kan. Jangan sampai bila dh sampai takat didih tu, kau baru nak lari selamatkan diri. Maaf. This explosive can reach you ok!  K bai. Nak baca math. Meluat ingat pasal ni.
Ok ni masa lab chem. Lecurer kat depan. Me? Kira semut. Hahaa tido ahh. Then tak perasan nabilah snap and letak kat grup wassap kelas..aishh sabo jelah..hahaa