Pages

Friday, December 26, 2014

MALAM CINTA RASUL

Assalamualaikum. \(^▲^)/

           MasyaAllah... indahnya taman syurga tadi. Alhamdulillah NTP KMM ada inisiatif buat program Islamik macam ni. MALAM CINTA RASUL. Seindah namanya. Seindah tu jgak majlis ilmu tu. Walaupun kejap jah, tapi dh boleh membuatkan para muslimin muslimat yang hadir tu peroleh pahala. MasyaAllah. Dgan solat jemaah maghrib isyak nya. Dengan qasidah2 nya. Dengan selawat beramai ramai nya. Dan dengan ceramah pendek tapi padat isinya. cuba habaq mai kat ceq. Dengan semua tu, mesti ada walaupun sedikit Allah bagi pahala. Allah Maha Pemurah. Even kita duduk dalam majlis ilmu tu pon dh dapat pahala. MasyaAllah..pemurahnya Tuhan kita kan. :)

             Ok. Jujurnya memang aku malas nk pegi memula tu. Pastu aku pikir balik, takkan semata2 nk buat homework yg takkan pernah habis ni, aku sanggup lepaskan peluang pegi taman syurga kan. dah la majlis tu kat depan blok aku jah. Hehe nampak beno malasnyaa.. sangat best sebab menambahkan rasa RINDU rasa CINTA kat Rasulullah SAW. aku rasa majlis ni sgt bagus sebab MAYBE ada org yg trlalu busy sgt smpai masa utk igt kpd Rasul dan berselawat pon tak banyak. So dgan pi majlis tu, boleh topup sikit rasa cinta rindu tu. :)

               Geng geng NTP laki duduk atas pentas. Lead qasidah. Wow. Quite impressive. Tapi suara tu maybe masih takleh lawan geng badar maktab kot. Sebab badar maktab suara diorg berlemak lemak gitu. Siap keluar kolestrol bila diorg qasidah. Hehe ok tipu.  So semalam aku rasa saaangatt rindu suasana dekat surau maktab. haa ada byak qasidah baru. Ada yg jawa lah. Haha sumpah lawak. Disebabkan aku yg even ada mix jawa sikit tapi tak penah nk belajar pon bahasa tu, so aku melangut jelah masa depa qasidah jawa tu. Tapi aku ada la faham sikit. Loro yg aku ingat . Yg lain tu ada jgak tapi lupa. Ouhhh ouhhh.. lupa nk cakap. Hehe. I spotted someone. With good voice. Alaa takkan tak tawu kot taste aku mesti la suara sedap kalau ngaji. Hensem tu bonus. Kahkahkahh.. tapii. Tapi.. muka dia x clear. Hmmmm cena nk stalk? Eh. Eh. Hahaaa mana ada..  k bai.
Me n roomates kat maktab.  Miss them. :')

No comments:

Post a Comment