Pages

Thursday, March 26, 2015

kedekut ilmu

Assalamualaikum. (`.`)

Aku tak faham dengan manusia nih. Kenapa nak marah-marah bila tak dapat something? Kenapa diri sendiri tak pandai nak memahami orang lain, tapi still nak orang faham kita? Hmmm?? 

         Ok. Apa kau rasa bila orang tanya kau soalan yang memang kau tak tahu, pastu dia tuduh kau purak-purak tak tahu. Pastu dicanangnya kat orang-orang kampung yang kau ni kedekut ilmu. Rasa macam nak tumbuk tigapuluhenam kali kat muka dia kan. 

          Ok ceritanya cenggini. Ada la satu makhluk ni datang tanya aku soalan. Tadak hal lah. Tapi MASALAHNYA aku tak tahu. Sebab aku tak fokus dalam kuliah. Aku tak pernah buat tutorial. Aku memang takda idea langsung even basic pasal tajuk tu. Then si polan ni pon buat muka lahh.. muka apa? Muka tenuk baka afrika yang lapar penyepak aku. -.- dah tu lepas dia dapat jawapan, aku sruh ajar aku, dia blah tanpa pamitan bersama muncung sedepa dia tu. Barannn kot.. aku berani bet lah nanti akan dicanangkan pasal aku kedekut ilmu. bukan nk tuduh, tapi sebab aku dah pernah dengar dia cerita pasal orang lain. 

Ok so conclusionnya kalau orang tak tahu tu kau takyah la nak cop dia kedekut ilmu ke hapa. Just husnudzon dia memang tak tahu.  So apa lagi, blah la tanya orang lain pulak. hehe.

Sorok muka sado aku. Hahaa

No comments:

Post a Comment